Пореден случай на агресия е станал в пловдивско училище днес, сигнализираха родители пред TrafficNews. Възпитаници на СУ „Димитър Матевски“ са шокирани след скарване между съученици, по време на което един от участниците в кавгата извадил нож и подгонил свой връстник. Инцидентът възникнал помежду ученици от 5 клас, които са първа смяна.

Детето ми се обади притеснено и ми каза, че нейни съученици - три момчета се скарали и единият подгонил с нож другия. Станало по време на голямото междучасие, когато чакали пред павилионче за закуски. Обясни, че докато били на опашката, едното момчето се подразнило на другото. Станал проблем и едно от тях извадило нож. Казало, че ще го накълца на парчета. Другото се притеснило и побягнало, но след него тръгнало и момчето с ножа. Като стигнало до двора на училището, то прибрало оръжието“, споделя пред наш репортер родител на петокласник, пожелал анонимност.

Скоро след това потърпевшото дете споделило с класния ръководител за инцидента.

„Децата са притеснени, ние също сме притеснени. Детето ми сподели, че часовете са си продължили по график. Никой не е дошъл при тях, за да ги успокои. Доколкото знам, момчето с ножа е изпратено при педагогическия съветник. Предупредихме ги да не разговарят много с него, да не го дразнят“, допълни още тя.

По думи на родителите, въпросният ученик и друг път е проявявал признаци на агресия. От години било известно на всички, че момчето има проблемно поведение и при дразнение обижда и въздава конфликти. Дали обаче към момента са предприемани мерки по повод ученика и как се е допуснало той да има нож в себе си все още не е ясно.

Родители обаче са категорични, че няма да оставят нещата дотук. Тази вечер е насрочена родителска среща, чиято тема е друга, но те възнамеряват да повдигнат въпроса за инцидента.

Не искаме това да е поредният случай на агресия, който ще бъде потулен, скрит. Защото ще ни е страх да пратим децата си във вторник“, заключи родителят.

Медията ни потърси за коментар училищното ръководство на СУ „Димитър Матевски“. Директорът Мариана Златанска отрече на територията на училището да е ставал конфликт. Тя заяви, че на този етап не може да коментира инцидента, защото все още се разследва какво точно се е случило. 

„Утре ще проведем среща с педагогически съветници и класни ръководители. Няма как да твърдим има или няма такъв инцидент. След като разберем пълната информация, ще пристъпим към действия“, допълни директорът.