Район "Южен" на Пловдив отбеляза 22 март - Международния ден на водата с конкурси и презентации по темата. "С интересни интерпретации ни впечатлиха участниците във фотоконкурса "Ние и водата", който бе обявен от районното кметство. В красиви кадри всяко от децата беше пресъздало своята позиция, мисли и чувства по темата. Благодаря на всички участници за прекрасните фотографии, които получихме. Бъдете здрави и все така креативни", споделят от администрацията. 

"Впечатляващо беше и тържеството в ДГ "Албена", на което присъствахме днес със зам.- кмета по "Екология и здравеопазване" - г-н Иван Стоянов. Децата ни посрещнаха с песни, танци и стихотворения, след което приятно ни изненадаха със своите проекти свързани с различните аспекти от приложението на водата и значението ѝ за нашия живот, за опазването на нейната чистота, за водния кръговрат в природата и за нейната изключителна красота", допълват от районното кметство. 

По покана на отдел „Екология“, Община Пловдив, представители на „В и К“ ЕООД презентирали на малчуганите интересни факти за водата, нейните свойства и агрегатни състояния. Иван Стоянов връчил Отличителна грамота на директора на ДГ „Албена“ - г-жа Виолета Димова за добрата организация и отличното представяне на целия колектив.