Областната структура на ИТН в Пловдив е приела декларация, с която покрепя решението на ръководството на партията да напусне коалицията, съобщи за TrafficNews координаторът на Пловдив област Димитър Арнаудов. Снощи е проведено събрание, на което са приствали областните координатори и актива на партията. "Членовете ни подкрепят решението на Слави Трифонов и депутатите да напуснат коалицията, но са категорично против да се влиза в каквато и да е коалиция с ГЕРБ и ДПС" заяви Арнаудов. 

На събранието снощи градският координатор на ИТН за Пловдив Красимир Дончев е съобщил, че подава оставка и напуска партията. Днес сутринта той е изпратил оставката си до централата. "Действията на ИТН през последните две седмици категорично противоречат на моите принципи, разбирания, идеи и философия. Аз не бях гласувал от 2009 година и миналата година за първи път гласувах доверие на някого. Не съжалявам, че работих за структирата, защото там срещнах много честни и почтени хора" коментира Дончев пред TrafficNews. 

Дончев заяви, че други членове на областното ръководство не са подавали оставка, но членове на партията са му звъняли да му съобщят, че прекратявят членството си. 

Към този момент никой от ръководството от София не се е свързал с него.