Малката Бояна, чиято съдба обедини добрината на пловдивчани, вече е настанена в турска болница и очаква своята трансплантация. Това обяви майка ѝ Пламена, с която са заедно в чуждестранното лечебно заведение.

Припомняме, че преди две седмици бе събрана сумата от 200 000 евро за лечение на Бо, диагностицирана със страшната диагноза Болест на Krabbe, за която лечение няма. Надеждата детето да проходи е в експериментално лечение с трансплантация на стволови клетки, където е намерен жив донор с показатели 10 от 10.

Събраха средствата за лечение на малката Бояна, родителите прекратяват кампаниятаСемейството е в Германия, в очакване на резултати от кръвни изследвания

„Приятели, през цялото време до тук имахме нужда от вас! Сега, най-много се нуждаем от вашите молитви и положителни мисли. След дълго търсене на най-краткия и най-добрия път за единствения ни вариант - трансплантация на стволови клетки - Бояна вече е в болница“, написа Пламена във фесйбук.

Тя допълни, че операцията е планувана за 26-ти юли.

„До тук Бояна загуби почти всичките си физически способности, но с Божията помощ се надяваме и вярваме, че тя ще направи чудото и въпреки болестта ще започне да си ги възвръща. За добро или не, тя осъзнава, че е заключена в собственото си тяло. Хубавото е, че все още разбира отлично всичко, което й казваме и, че прави неуморни опити за макар и минимални движения“, сподели майката ѝ.

Пламена си пожела успешна трансплантация, за да види отново усмивката на лицето на дъщеря си.

„Пътят ще е дълъг и нелек, но НИЕ няма да се предадем и ще излезем победители! Бъдете здрави, вие и любимите ви хора“, пожела тя.