Шефът на Инспектората на община Пловдив Борислав Димов е бил арестуван вчера, научи екслузивно TrafficNews. Той е задържан след няколко месечно разследване по сигнали за многобройни длъжностни престъпления. Разследването се е извършвало под ръководството на Окръжна прокуратура. 

Сред обвиненията, отправени срещу Димов са назначения в противоречие с Кодекса на труда, изплащане на възнаграждения на лица, които не са изпълнявали ангажиментите, за които са били наети, присвояване на средства и др. 

Миналата година пловдивският бизнесмен  Мартин Бурнарски , който притежава обекти за бързо хранене , го обвини публично в рекет.  Бурнарски се оплака в една от комисиите в парламента, че бизнесмен, близък до кмета, го притискал, за да освободи обектите си. Това ставало, чрез множество проверки от Общинския инспекторат. Основният спор бил за един павилион за понички, който се намира край Гребната база. 

Последваха и други жалби, а началникът Борислав Димов излиза внезапно в болнични. След това Инспекторатът, който до този момент бе на подчинение на зам.- кмета по транспорт Тодор Чонов , премина към зам.- кмета по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев. 

Борислав Димов все още се води титуляр, тъй като не може да бъде освободен заради продължителните болнични. Но  от края на януари 2022 година общинското ФБР е с нов началник - Асен Стефанов, който е по заместване.

Очаква се след като изтече 24 часовия арест, прокуратурата да реши дали да му наложи 72-часова мярка за неотклонение. 

Очаквайте подробности!