4-годишно дете е било спасено, след падане в плувния басейн на комплекс С.И.Л.А, научи TrafficNews. Инцидентът е станал във вторник, минути след началото на груповите тренировки. По неясни причини детето се е оказало в крайния коридор на басейна без предпазни средства - плувки на ръцете или пояс. Било е забелязано от баща на друго дете , който се развикал за помощ. Единият от треньорите скочил и извадил детето, което било нагълтало вода. Оказана му е първа помощ и малчуганът бързо се съвзел. 

На място са пристигнали линейка и полиция. Според очевидци, в басейна е имало две групи от 24 деца на възраст от 8 месеца до 4 години. С тях са се занимавали двама треньори. 

Репортер на TrafficNews  се свърза с управителя на комплекса Денис Димитров, който заяви, че "няма проблем и служителите са спазили цялата процедура". "Разтоваряхме с родителите на детето, изяснихме ситуацията" , каза Димитров. Той отказа коментар на въпроса дали двама треньори могат да се справят с 24 малки деца, които все още не могат да плуват.