Пътните инциденти по автомагистралата край Пловдив вчера не се разминаха без жертва. Шофьор е починал след тежка катастрофа, станала на “Тракия”. Сигналът е подаден вчера, около 8:50 часа.

В района на 113 км, пътен възел “Цалапица”, по посока Бургас, лек автомобил опел се блъснал в билборд. Зад волана бил 49-годишен мъж от пазарджишко село. Той бил транспортиран в болница, където е починал.

Взета е кръвна проба за алкохол. Причините за произшествието се изясняват.

В същото време четирима души са били настанени в болница след верижната катастрофа, станала в района на 135 км на автомагистрала "Тракия" край Пловдив. Първоначалната информация е, че движещ се в посока София товарен автомобил волво не спазил дистанция и блъснал отзад лек автомобил форд. Той ударил фолксваген, който пък се блъснал в рено. 

В болница за наблюдение е настанена 32-годишната водачка на фолксвагена. От нея е взета кръвна проба за алкохол. Хоспитализирани са и четирима пътници – двама мъже на 23 и 26 години и две жени на 23 и 25 години. 40-годишният водач на товарния автомобил и другите двама шофьори, на 23 и 44 години, са тествани с дрегер, резултатите са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство в сектор “Пътна полиция”.