Температурите в Пловдив плавно ще се понижат и днес те ще бъдат в интервала между 20 и 29 градуса. Днес ще бъде слънчево, но се очаква облачност.

 През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. На много места в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, по-значителни в централните райони на Дунавската равнина. В Източна България вятърът ще отслабне и ще до умерен от север-северозапад.

Преди обяд в повечето места в Северна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Над Западна и Централна България около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще са в Рило-Родопската област и западната част на Горнотракийската низина. Възможни са и градушки.

В източните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб в Източна България до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София около 25°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще близко до средното за месеца.