Мощният вятър в Пловдив продължава да нанася щети на различни точки в града. Днес знаците на Централна гара, обозначаващи ремонтната дейност и нововъведените правила за движение в района на пробива - те пак изпопадаха. На този фон продължават да валят сигналите за паднали дървета и счупени клони. 

"Тази нощ беше страшно, почти не сме спали. Падаха стъкла в коридора на кооперацията, в която живеем", сподели читател на GlasNews.bg.

На места в града стихията успя да предизвика и хаос с трафика, това стана и при затворения участък на бул. "Христо Ботев" край Централна гара. Единствените знаци, които са устояли на порива на вятъра, са тези, които са укрепени с чувалчета пясък. Така създалата се ситуация представлява риск за преминаващите шофьори. Всички табели по булевард "Христо Ботев" към Денталния факултет на МУ-Пловдив и към Сточна гара са на асфалта. В подлеза на гарата пък паднало ламаринено ограждение. 

Заради силния вятър и падналите дървета преустановиха движението на влаковете в междугарието Пловдив – Филипово. Движението е пренасочено през жп гара Скутаре. Има нарушения в графика на движение на влаковете. На сайта на БДЖ е посочено, че пътническите влакове Карлово – Пловдив и Пловдив – Панагюрище престояват на гара Филипово заради провиснали и паднали клони върху железния път.

От рано сутринта всички екипи на „Градини и паркове“ са на терен и продължават да отстраняват щетите, нанесени от ураганния вятър. До късно снощи 4 екипа успяха да премахнат над 20 паднали големи дървета по подадени в предприятието сигнали. До момента допълнително са постъпили  още 18 сигнала – за ул. „Росен“, „Ракита“, „Авксентий Велешки“, „Бадемите“, „Нестор Арабаджиев“, „Радецки“ и „Капитан Райчо“, бул. „България“ и други места в града.

Силни пориви на вятъра до над 100 км/час се очакват през целия ден, а според метеорологичните прогнози – и утре.

Призоваваме гражданите да избягват преминаването и паркирането на автомобили под дървета. Бъдете внимателни за възможни летящи във въздуха предмети.