Добра пловдивчанка  е намерила женски пекинез в центъра на града и временно го е приютила в дома се, докато се намерят собствениците на животинката.

Гражданката е открила сладкото кученце завързано за ограда на улица „Хъшовска” в Пловдив, като няма идея дали то е изоставено или изгубено.

Пекинезът е с розов нагръдник и повод, но е без медальон и е открит на 12 март вечерта.

„Изключително чистичка е (мирише уникално).Страхлива е и от време на време ръмжи, но това може би е от стреса. Ходи много добре на повод! Моля ви, помогнете да се намерят собствениците” – написа до редакцията на Trafficnews.bg грижливата пловдивчанка, която го е взела под крилото си.

В момента кученцето е нахранено и е на топло и безопасно място. Тази сутрин жената е излязла, за да го разходи с надежда, че стопаните му ще го търсят и е възможно да ги срещне в района, но напразно. Тя дори е успяла да разлепи бележки по улицата  с телефонния си номер, а днес ще води животинката, за да проверят дали има чип.

Ако имате информация за стопаните или познаете своето куче, не се колебайте да ни потърсите на редакционен телефон 070010248 или да ни пишете на имейл: redaktor@trafficnews.bg