Органите на реда отбиват тировете от аутобана заради натоварения трафик и ремонтите. Опашките от автомобили и камиони започват още на излизане от Пловдив от Скобелева майка. На магистралата има дълга колона от тирове, които са отбити в аварийната лента. Подобно е положението на тунелите, където също се отбиват тирове, а тапата в посока Пловдив е около 10 километра.

От Агенция пътна инфраструктура съобщиха тази сутрин, че в последният работен ден преди трите почивни дни около Деня на Независимостта, от 16 ч. до 20 ч., се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Припомняме, че преди броени дни се образуваха зверски задръствания и колони от около 20 километра заради натоварения трафик и намиращите се в ремонт участъци, заради които движението се извършваше само в едната лента.

Отбиват тировете от магистралата заради натоварения трафик СНИМКИМярката ще продължи до 20 часа

Огромна тапа на магистралата близо до ПловдивКолоната е дълга 2-3 километра, причината са ремонтни дейности