Да бъдат предприети спешни мерки за ограничаване достъпа до бившия общински паркинг в квартал „Скобелева майка” решиха днес заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив Тодор Чонов и кметът на район „Тракия”. Те извършиха проверка на място по повод сигнали на граждани за нарушаване на обществения ред.

Както TrafficNews.bg съобщи, 215 проститутки са били глобени от полицията от началото на 2020 година до момента. Жените са предлагали платена любов на Скобелева майка. 

Пловдивчани сигнализираха, че продължават да са обект на терор от "феите на любовта" в района на големия общински паркинг около блок 292 и 282, до Скобелева майка.

Според хората, въпреки акциите на полицията, мястото става още по-популярно сред контингента труженички на най-древната професия и наркозависими.

Освен физическата преграда предстои да бъдат монтирани знаци, които указват, че влизането е забранено. Това ще даде възможност нарушителите да бъдат глобявани. Разпоредено бе още да бъде извършен спешен оглед и да започне ремонт на осветлението на паркинга.

„Предприехме незабавни действия, които целят да гарантират спокойствието на гражданите. Проведохме разговори и с компетентните органи да бъдат засилени проверките на тази територия”, заявиха Тодор Чонов и Костадин Димитров.

Във връзка с предстоящите мероприятия за ограничаване на достъпа, се уведомяват гражданите да освободят територията от неправомерно паркираните там МПС-та.

Над 200 жрици на любовта са глобени на Скобелева майка, превърнали паркинг в бардакВъпреки акциите на полицията, мястото става още по-популярно сред контингента труженички