215 проститутки са били глобени от полицията от началото на 2020 година до момента. Жените са предлагали платена любов на Скобелева майка. Те са били уловени от униформени и санкционирани.

През 2020 година са съставени 130 акта на жрици на любовта по Наредбата на Община Пловдив за проституция, а за 2021 година до момента са написани 85 акта. 7 са образуваните досъдебни производства по чл.329 ал.1 от НК, започнати през 2020 годна, като преобладаваща част от тях са изпратени в Районна прокуратура - Пловдив с мнение за съд. По част от сигналите за започнати преписки. От началото на 2021 година до момента няма образувани досъдебни производства.

Междувременно в редакцията на TrafficNews бе изпратен поредния сигнал от пловдивчани, които продължават да са обект на терор от "феите на любовта" в района на големия общински паркинг около блок 292 и 282, до Скобелева майка.

Според хората, въпреки акциите на полицията, мястото става още по-популярно сред контингента труженички на най-древната професия и наркозависими.

„Интензивността на "посетителите" около дърветата в края на паркинга се увеличи многократно както денем, така и по тъмно. Паркингът продължава да бъде осеян с използвани мокри кърпички. Преди две седмици доброволци от квартала събраха няколко чувала такива боклуци, но ефектът не беше траен - вече отново се белеят кърпички на предпочитаните за "усамотяване" места. През 2018г си нямахме Covid, сега считам, че трябва наистина и спешно да се обърне внимание на този мръсен проблем”, пише наш читател.

От район „Тракия”, в лицето на кмета Костадин Димитров заявиха, че няма да оставят нещата така и ще се борят с проблема. От пловдивската полиция са категорични, че акциите срещу проституиращите лица никога не са спирали и ще продължават занапред.