Голяма пукнатина е разцепила скали над акведукта на Бунарджика. Притеснени пловдивчани подадоха сигнал към редакцията на TrafficNews, в който апелираха да се обърне внимание на скалната маса, за да не се стигне до инциденти. 

"Специално тази скала неколкократно е обследвана. Преди около 3 години имаше и укрепителни дейности по нея. Беше съставен протокол от експерти, че е здрава и не е необходимо нейното премахване", посочи районният кмет на "Централен" Георги Стаменов.

Въпреки това, Стаменов отново е разпоредил проверка. 

"След сигнала днес, моментално предприехме нови действия. Свързахме се с екипа по бедствия и аварии в голяма община, които предприеха ново обследване. Много често пожарната също ни съдейства, така че с необходима екипировка и алпинисти да се извърши максимално детайлен оглед. Едновременно с това търсим контакт със специализирани дружества, които да направят вторичен опит. Наш приоритет е да осигурим безопасността на хората", посочи Стаменов. 

Той допълни, че наистина се вижда пукнатина, но оценката при предходното обследване е била, че няма опасност тя да се срути. Според експерти тя е голяма и се вклинява в самия хълм, като това минимализира риска от инциденти. 

Районният кмет на "Централен" подчерта, че не само тази скала, но и целият ландшафт на тепетата бива обследван за опасни участъци. 

"Следим ситуацията и там, където има компрометирани участъци, подаваме информация. Преди около 6 месеца бе сформирана специална комисия, която направи обследвания на всички тепета. Те бяха проверени, за да се оцени състоянието им и там където е необходимо да бъде демонтирана скална маса. Идеята е да бъдат обезопасени граждани и сгради", категоричен е Стаменов.