Голям пожар лумна в пловдивска пицария и вдигна накрак екипите на пожарната. Огънят се пренесъл и подпалил близкопаркирани коли, които също са изгоряла. За познатото на много пловдивчани заведение „Da Pietro“ днес не е било работен ден, като за щастие по време на инцидента вътре не е имало нито персонал, нито посетители.

Огнеборците са изкарали навън газови гъби за отопление и бутилки. Според очевидци са се чули два гърмежа. Горели са пластмасови касетки, гръмнали са и бутилки с пенливи вина и напитки под налягане, заявиха по-късно от пожарната. 

Заради инцидента, станал на кръстовището бул. „Руски“ с ул. „Янко Сакъзов“, движението по възловия булевард е затворено, предаде репортер на TrafficNews. Районът също е отцепен. 

Сигнал за огромни облаци от дим и огън пловдивската пожарна е получила около 17:45, информираха оттам. Веднага на място са били мобилизирани 4 пожарни. Няма пострадали хора. Щетите по сградата обаче са големи, изгорял е е открития склад на заведението. 

Гъстият пушек се стели и е видим от много места на града. Миризмата в района на инцидента е непоносила, споделят свидетели.