Съдейки по свидетелски показания на таксиметров шофьор, мъжът е имал намерения да се самоубие, но за детето не е давал индикации. Нямаме данни за някакво психическо заболяване. Това съобщиха от прокуратурата на извънреден брифинг за зверското убийство на 23-годишна в столичния квартал "Надежда" снощи, пише 24 часа

"Викторио не е комуникирал с близки през това време. Той си е изхвърлил мобилния телефон. Никой съсед не е чул изстрелите. Майката е открила дъщеря си", обясниха от прокуратурата. Викторио Александров се охранява денонощно в болницата и когато състоянието му позволи, ще бъде преместен в друго лечебно заведение.

Мъжът, убил жена си и детето си, се изнесъл преди седмица от семейното жилище СНИМКА26-годишният Викторио работил като охранител

"Снощи бащата ни оказа пълно съдействие, не можем да вменяваме вина на някого за действията на трети. Първите данни за него, които получаваме, са след като се е качил на таксито", обясниха още от прокуратурата. "Първо са тръгнали към "Надежда", после е казал "карай към Благоевград", след това са сменили курса към магазин. Самото място край бензиностанцията е безлюдно. Не можем да търсим логика в никакъв случай", категорични са от прокуратурата.

Почина и детето на застреляната 23-годишна женаМъжът все още е в тежко състояние

 

На Викторио е взета кръвна проба в болницата, но експертизата още не е готова. "Сигналът за психическия тормоз е подаден в петък, не е имало сигнал за насилие, а за психически тормоз. Не сме имали данни за пряка заплаха, в този случай жалбата е била подадена от мъжа", обясниха още от прокуратурата.

Припомняме, че снощи сигнал за изстрели е подаден около 18:30 часа в столичния квартал "Надежда 4". При пристигане на органите на реда е намерено тяло с прострелна рана в главата. Установено е, че убитото момиче е на 23 години и живеела на семейни начала с извършителя и детето им на 1 година. До момента е известно, че Викторио Александров е застрелял жена си, след което взел детето и побягнал в неизвестна посока. Малко по-късно снощи, извършителят бе намерен, заедно с детето и двамата простреляни на бензиностанция край Горни Богров. По-късно снощи, детето почина. Убиецът е закаран в болница и вече е без опасност за живота.