Канал за изработка на фалшиви документи бе разбит при операция на Икономическа полиция днес предиобед в Пловдив. Акцията стартира около 10,30 часа пред кметството на ЖР "Тракия".

Полицаите спират за проверка "Фолксваген голф" с българска регистрация, за който очевидно са имали информация, че превозва забранените от закона документи. Зад волана на автомобила е била жена. Скрит до предната седалка полицаите намират найлонов плик, в който е имало няколко пакетчета, в които са били разпределени документи за самоличност на чужденци, талони и стикери.

Всеки от комплектите съдържал снимка на лицето, чийто е документът, и лични данни за него. По информация на TrafficNews.bg  документите са изработени в пловдивска печатница, обственост на фалшификатор, познат на органите на реда.

Претърсвания и изземвания вървят и на друг адрес в район "Тракия". На мястото на операцията е началникът на ИП Атанас Бочев. На този етап не е ясно дали чужденците, чиито документи са открити при операцията, се намират на територията на България или все още им предстои да влязат. Това ще се изяснява тепърва, коментират от полицията.