Студена пот се лее като река Янтра върху измореното лице на милионера Бенчо Бенчев, след като спецпрокуратурата започна да го разследва за пране на пари и данъчно престъпление.

Това разкриха негови близки, които са разочаровани, че доскорошните му приятели са му обърнали гръб, съобщава Блиц.

Синът на Бенчо Бенчев: Баща ми е в критично състояние в болница, срина се след вечерните новиниИскам малко спокойствие – заради майка ми Мария, която също не се чувства добре - заяви той

Според информация, данъчните ще направят мащабна ревизия на Бенчев, която ще обхване последните 10 години. Финансовата проверка ще бъде контролирана от мегакомисията, ръководена от Пламен Георгиев.

Такава е процедурата не само заради разследването за двете тежки престъпления, но и заради привличането към отговорност на общинаря от квотата на БСП за укривателство на наркобоса Митьо Очите-Димитър Желязков. Ще бъдат проверявани банковите сметки на Бенчев във фирмите му у нас, а така също ще се нищи дали е имал офшорки, с които е въртял игри в екзотични държави.

Бенчо Бенчев ще бъде разследван за пране на пари и данъчни престъпленияСпециализираната прокуратура е затегнала обръча около добилия скандална слава бургаски милионер

 

Данъчните ще бъдат толкова стриктни, че ще влязат в имението на Бенчо и ще погледнат за скъпите му картини и как се е сдобил с тях. На проверка ще бъдат подложени дори часовникът и златните му накити, с които обича да се кичи като сгоден циганин.

Въпросите на данъчните, прокурорите, следователите и разследващите полицаи ще изпотят Бенчев много повече от розовите въпроси, които му задаваше Мария Цънцарова.

И докато преди 3 месеца Бенчев редеше лакърдии за бизнеса си, то сега се е притаил в болницата в очакване бурята да го задмине. Финансовата стихия обаче едва ли ще се отмие толкова лесно както проливните дъждове посред лято.