Стартът на изграждането на първата нова детска градина в мандата на Здравко Димитров бе даден официално днес. Новата детска градина се намира на улица „Богомил“ в квартал „Гладно поле“ и ще бъде изградена за 290 дни с близо 2 млн. лв. от фирмата „Саграда“ ООД. Средствата са по програма „Региони в растеж“, която обхваща цялата зона в квартал „Гладно поле“. Кметът Здравко Димитров заяви, че се надява в началото на следващата година забавачката да бъде готова.

Детската градина ще бъде на два етажа и в нея ще има четири групи. На покрива ще има слънчева инсталация за битова гореща вода, отделно ще има климатици и централно парно отопление. Детската градина ще има плувен басейн и физкултурен салон, а дворът ще бъде озеленен, с поливна система, с катерушки, люлки, пейки, сенници, чешма, пясъчник.

Градоначалникът каза, че до края на мандата ще има общо 11 нови или обновени детски градини. В момента приключва цялостното обновяване на две забавачки, а скоро ще започне строителството на още три – на булевард „Александър Стамболийски“, ЦДГ Каменица и новото крило на „Зорница“.

Общата стойност на обекта е 1 950 287 лева. Процедурите по обществената поръчка продължиха повече от година, като първата бе прекратена заради странно малкия срок за изграждането й – 80 дни.  В резултат на странните изисквания от възложителя в лицето на Общината, нито една от големите строителни компании не се яви на процедурата, а след това тя бе прекратена.