Централната избирателна комисия даде разрешение за привличане и задържане за 72 часа като обвиняеми на независимия кандидат за кмет на община Несебър Николай Димитров и още четирима участници в местните избори. 

Срещу Димитров, който се бори за четвърти мандат, има досъдебно производство, а за изправянето му пред съда е постъпило мотивирано искане от главния прокурор.

ЦИК дава разрешение за привличане и задържане като обвиняеми също на още четирима кандидати за общински съветници. Петър Тодоров и Георги Георгиев са номинирани от БСП а Несебър, за същата община е кандидат за Константин Лефтеров (партия „Движение 21“). 

Четвъртият клиент на прокуратурата е Атанас Япаджиев, кандидат за кмет на Свети Влас от партия „Движение 21“.  Николай Димитров веднага реагира с коментар пред "24 часа".

" Все още не съм задържан, но тази информация, която предизвика истинска психоза сред близките ми, излезе в медиите. Това е пряка намеса в изборния резултат! Досега мълчах, но това, което се случва, се отразява ужасно на семейството ми. Вчера в училище детето ми е търпяло подигравки, че вкъщи е имало полиция, много е разстроено. В офиса на жена ми правиха циркове. Ние в каква държава живеем?

Миналата година хвърлиха запалителна течност под колата ми в двора, премълчах, защото не съм ревльо, продължих да работя. Имаше разследване, но не доведе до нищо. Сега дойдоха, правиха обиски, каква е тая показност?", заяви дългогодишният управник на Несебър, която е сред най-богатите по морето.

Димитров огласи и своя версия, откъде идва атаката срещу него. "Идва от частно-корпоративни интереси, които искат да завземат Несебър. Намесват се разни псевдоолигарси, бизнесмени с яхти, които искат да прескочат общината и да си правят каквото искат. Още сега предизборно разправяха как ще унищожат общински предприятия. Това са нездравомислещи хора. В листите за общински съветници има лихвари и всякакви други, това целият град го знае", заяви разследваният кмет.