Трима души са под лекарско наблюдение в София за коронавирус. До момента няма данни да са болни, заяви здравният министър Кирил Ананиев. 

Пациентите са изолирани. Жена от Добрич, която е пристигнала от Тайланд и мъж от Китай са показали симптоми на грип и в момента са под наблюдение. И на двамата са взети проби за анализи и е създадена необходимата координация и организации. По-рано днес стана ясно, че мъж, който се е върнал от Китай, също е под наблюдение във ВМА. 

Монтират три нови термокамери на Летище София за по-горяма сигурност и проверка на влизащите в България. Апаратурата ще бъде монтирана до седмица.

Държавата е предприела всички необходими действия за безопасността на хората и предпазване от коронавирус.

С висока температура на Летище София е била засечена жена, идваща от Лондон. След като е била призована да я прегледат, тя е вдигнала скандал. Трябвало да бъде проследено нейното общо състояние, обясни държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Да не се всява смут сред гражданите пък призова директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Ако системата се задръсти със съмнения за коронавирус, няма да има ефект. Експертите смятат, че скоро ще има ваксина срещу заболяването.

"Коронавирусите циркулират постоянно и са причина за възпаленията на горните дихателни пътища през зимата. Има тестове, които доказват наличието на мутирали коронавируси. Сега сме поръчали тестове, които да показват наличието на новия коронавирус", каза още проф. Кантарджиев.

Българин, върнал се от Китай, е в инфекциозната клиника на ВМАМъжът е бил под домашна карантина, но сега е под наблюдение в болницата