Днес бе арестуван Ангелин А. от Мъглиж, който качи свое видео как изтезава кученце в социалните мрежи. Веднага на мястото в къщата на 33-годишният ром пристигнаха природозащитници от Animal Hope - Казанлък. 

Кучето бе взето и откарано при ветеринар, но на пръв поглед не изглежда наранено. Това предизвика редица съмнения у полицията, природозащитници и у потребителите на социалните мрежи - дали спасеното животинче е изтезаваното.

Ако действията по малтретирани са извършени скоро, е логично кучето да има наранявания. По вътрешни данни от разследването обаче, Ангелин е признал пред полицаите, че клипът с жестокостта над кучето е сниман преди около 1 месец. 

Жестокост! Садист издевателства над куче, Фейсбук се организира да го търсиНа друго видео, качено от него, се вижда как прави опити да яхне крава

Няколко читатели на TrafficNews, гледали варварското видео, сигнализираха, че според тях даденото от семейството на Ангелин и взето от природозащитници куче не е пострадалото.

"Кучето от снимката не е кучето от клипа. Всички, които гледаха клипа ( и аз го гледах) са коментирали, че не е. Кучето от клипа беше по-малко с по-къс косъм, също така нямаше бяло по лапите. Моля, статията да бъде редактирана и да не разпространявате невярна информация!!! Качете истинска снимка на кучето от видеото, ако изобщо е живо! Това е лъжа и очаквам адекватна реакция от Ваша страна!", пишат наши читатели. 

Други потребители на социалните мрежи алармираха, че изтезаваното куче е починало. 

"Имахме съмнения за това дали е това е същото куче и поради това гледахме кадър по кадър видеото с разследващите полицаи. Кучето е същото. В момента, то е около 4-5 месечно, което означава, че ако клипът е заснет преди месец или дори седмици, разлика в размера ще има", обясни Ивелина Недкова от Animal Hope пред репортер на TrafficNews.bg

Жената бе категорична, че друго животно е къщата е нямало. Изведеното животно е прегледано веднага от ветеринар. Имало е лека температура, но в момента се лекува и дори яде. 

"Петната по него съвпадат с тези по видеото, въпреки че кадрите са много тъмни и кучето е изключително мръсно. Сигурно е, че това е кучето от клипа", посочи още Недкова. 

Притеснителни бяха коментарите на роднините на Ангелин, които не намират, че действията на мъжа за престъпни. 

"Какво толкова хората ги убиват, ние сме цигани затова толкова панаир се вдигна. А кучето е ваксинирано и нищо му няма", обясниха роднините. 

Вижте кадри от извеждането на кучето и задържането на Ангелин:

 

Припомняме, че Ангелин беше отведен в Районния съд в Казанлък, където прокуратурата поиска постоянното му задържане, а искането бе уважено от магистратите. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения, а за причиняване на смърт, тежки последствия или трайни увреждания на животно, законът предвижда затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лева. Петиция в интернет настоява за ефективна присъда, като над 7000 души са се подписали под документа само за няколко часа.

Оставиха Ангелин в ареста! Малтретираното куче е спасено и изведено от къщата на садиста"Какво толкова, хората ги убиват", възмутиха се пред медиите роднини на момчето