Районният съд в Казанлък реши да остави в ареста 32-годишния Ангелин, който бе задържан за мъчения над животно, заснети и разпространени в социалните мрежи. 

Припомняме, че късно снощи видеото със свирепо варварство срещу куче, предизвика гнева на потребителите във "Фейсбук". Кадрите показваха как Ангелин заравя кученцето в чакъл или друг ронлив материал, кара го да го яде, а след това го блъска и хвърля ожесточено в камъните. В Районна прокуратура-Казанлък са постъпили 17 сигнала от граждани и организации по повод разпространения видеоклип. 

Тази сутрин мъжът от ромски произход беше задържан на адреса си в Мъглиж. Незабавни действия са предприети и от страна на природозащитници, които са извели малтретираното куче от имота на садиста и вече му оказват помощ.

Междувременно Ангелин беше арестуван и отведен директно в Районния съд в Казанлък, където прокуратурата поиска постоянното му задържане, а искането бе уважено от магистратите. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения, а за причиняване на смърт, тежки последствия или трайни увреждание на животно, законът предвижда затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лева.

Роднините на младежа обаче не намират, че действията на Ангелин са престъпни. 

"Какво толкова хората ги убиват, ние сме цигани затова толкова панаир се вдигна. А кучето е ваксинирано и нищо му няма", обясниха роднините пред наш репортер. 

Разследващите са разпоредили незабавни действия по установяване на състоянието на малтретираното животно, извършване на ветеринарно – медицинска експертиза и предприемане на мярка по предаване на кучето в специализирана организация, както и установяване на точното място на извършване на деянието.

Жестоките кадри вече са премахнати от социалните мрежи. Сред други подвизи на младежа са опити за "обяздване" на крава. В интернет вече върви и петиция за строги мерки и ефективна присъда по отношение на Ангелин, а подкрепилите документа са над 6000 души. 

Вижте какво каза природозащитничката, която пое малтретираното кученце:

Арестуваха садиста Ангелин, измъчвал кученце в чакълПрокуратурата поиска арест, Районният съд в Казанлък разглеждане исканата мярка

Жестокост! Садист издевателства над куче, Фейсбук се организира да го търсиНа друго видео, качено от него, се вижда как прави опити да яхне крава