„Versace, Giuseppe, Balenciaga. Сакове с дрогa от мъртва тяга.”

Това гласи послание под една от снимките на задържания в Пловдив дилър на дрога.

Младежът беше арестуван, след като подгонил деца в двора на училище „Душо Хаджидеков” в петък следобед.

Децата забелязали младежа да оставя пакети с трева на оградата на училището, след което да си тръгва. Те се приближили до оградата, взели пакетите и ги предали на охранителя на школото. Той ги прибрал и отпратил децата, като им казал, че това не е дрога.

След минути охранителят си тръгнал, защото му изтекло работното време, а дилърът се върнал в двора на училището и започнал да търси стоката. Той подгонил децата, които в това време сигнализирали на родителите си. Те от своя страна подали сигнал в полицията.

Оказа се, че дилърът е син на известен собственик на заложни къщи по прякор Католика. Той живее в района на училището и по данни на свидетели, често оставял свити цигари с марихуана на оградата, за да зарибява учениците да пушат трева. Така на по-късен етап си осигурявал постоянни клиенти.

От профила на младежа в социалните мрежи става ясно, че той е любител на пистолетите, парите, скъпите коли и масурите с марихуана. В култ издига рапъри и гангстери и спокойно споделя видеа за произхода и отглеждането на марихуана.  

На една от снимките е с боен пистолет, най-вероятно в една от заложните къщи на баща си. На две от снимките държи пачки с доларови банкноти.

Младежът е задържан за 72 часа в ареста, а във вторник прокуратурата трябва да реши дали да поиска постоянното му задържане в ареста.

Разказа на родителя на едно от подгонените деца, позицията на директора на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков и директора на ОУ "Душо Хадждеков" Грозданка Николова - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: 

Дилър подгони деца в училищен двор в Пловдив, полиция е на мястото!Криминалният тип се подвизавал в района на училище „Душо Хаджидеков”

„От няколко дни подаваме сигнали в полицията за група младежи, които пият бира и пушат трева в двора на училището. Всеки път след проверка полицаите са докладвали, че това са непълнолетни лица. В петък при проверката се установи, че всички са на възраст над 20 години”, разказаха пред TrafficNews.bg родители на децата.

Вместо да поискат обяснение от дилъра, полицаите поискали обяснение от родителите при пристигането на място. Те наредили и колата на единия от групата, в която се предполага, че се съхранявали наркотици, да бъде преместена на около 500 метра и едва тогава извършили проверката.

„Това е достатъчно време, за да почистят автомобила. Предполагаме, че полицаите и охранителят на училището, играят в комбина с дилърите”, твърдят родители.

Полицаите пуснали дилъра да се прибере вкъщи и едва посред нощ бил направен обиск на жилището му, научи TrafficNews.bg

В него открили празен буркан с миризма на марихуана и над 20 машинки за свиване на цигари. Най-вероятно именно с тях дилърът свивал масурите, за да зарибява учениците.

Вторият дилър по прякор Заека, се е предал сам едва на следващия ден в полицията. Той обаче е пуснат след 24 часа, защото не са намерени наркотици в колата му, която както предполагат родителите, е била почистена с даденото му време да прави кръгчета около училището преди обиска.

Според запознати, Заека се е предал на властите, след като бащата на първия дилър е получил инструкции от служители на Четвърто районно управление.

„Според нас със своите действия и бездействия полицаите са дали възможност на дилърите да почистят автомобила и жилищата си. Самият факт, че е открит буркан с миризма на марихуана, доказва, че те са съхранявали поне половин килограм наркотик в дома си и за нас това поведение на органите на реда не е адекватно”, твърдят родителите на децата.

Те са обезпокоени за сигурността на учениците.

В нощта след случилото се, единият родител е бил причакан от приятели на дилъра, които били пред входа му, за да му поискат сметка за подадения сигнал.

След като подал сигнал в полицията, на лицата е снета самоличността. За същите се твърди, че редовно пият алкохол и пушат марихуана в двора на училището. Подхвърлените пакети са иззети от охранителя на школото и са изследвани. Данните сочат високо качество на наркотика в тях.  

Това е шофьорът на автомобила, на който е направен обиск.