Дилър, който търгува наркотици, е подгонил деца в двора на училище „Душо Хаджидеков”, научи TrafficNews.bg

Децата забелязали младежа да оставя пакети с трева на оградата на училището, след което да си тръгва. Те се приближили до оградата, взели пакетите и ги предали на охранителя на школото.

Той обаче им отвърнал, че никой не е луд да остави наркотиците на улицата и ги отпратил. След минути охранителят си тръгнал, защото му изтекло работното време, а дилърът се върнал в двора на училището и започнал да търси стоката. Той подгонил децата, които в това време сигнализирали на родителите си. Те от своя страна подали сигнал на телефон 112.

Ето ги пакетите на дилъра, подгонил деца в пловдивско училище!Охранителят на учебното заведение не обърнал внимание на сигнала на децата за тормоз от дилъра

„От няколко дни подаваме сигнали в полицията за група от 4 човека, които пият бира и пушат трева в двора на училището. Всеки път след проверка полицаите са докладвали, че това са непълнолетни лица. Днес при проверката се установи, че всички са на възраст над 22 години”, разказаха пред TrafficNews.bg родители на децата.

Интересен момент е, че при пристигането на полицаите, униформените наредили колата на единия от групата, в която се предполага, че се съхранявали наркотици, да бъде преместена на около 500 метра и едва тогава извършили проверката.

„Това е достатъчно време, за да почистят автомобила. Предполагаме, че полицаите и охранителят на училището, играят в комбина с дилърите”, твърдят родители.

В момента, в който единият от групата е разбрал, че идва полиция, той е избягал. В районното управление за разпит са отведени двама души. На място пристигна и екип на Криминална полиция.  

Децата подозират, че пакетите с марихуана са останали в охранителя на училището. По разказ на очевидци, дилърът, който ги е подгонил, бил с бодигард. 

Очаквайте подробности!