"Учителката ни е била сплашвана, лелята също. Свидетели сме на откровени лъжи от страна на директорката, която иска да намери повод да подмени персонала".  Това заявиха пред TrafficNews възмутени родители, чиито деца са възпитаници на детска градина "Мир" в Пловдив. Реакцията им е в отговор на твърденията на директорката Светлана Джаникиян, че при нея има депозирана жалба от майка, че синът й е малтретиран от възпитателка.

"Моето дете вече трета година е в тази забавачка. Имали сме проблеми в групата, но като цяло всичко е било наред. Чакаме проверката, за да се види какво всъщност се е случило. За мен не е истина”,  категоричен е родител.

Припомняме, че майките и бащите на малчуганите недоволстват от начина на управление на детското заведение от директорката, която по думите им създава изкуствен конфликт между тях и персонала.

Напрежение в пловдивска детска градина! Фалшив сигнал за тормоз върху децата разгневи родителитеОще днес е започната проверка от просветния отдел на Общината

Всичко започнало на 29 октомври, когато Джаникиян събрала родителите на извънредна среща. Във физкултурния салон тя разказала на майките и бащите, че до нея е била депозирана жалба, в която се казва, че дете е било малтретирано системно от лелка. 

Майката уж е депозирала жалба срещу помощник- възпитателката, а причината били наказанията спрямо хлапето. Момченцето е било лишавано от храна, наказвано и дори принуждавано да чисти санитарните възли в учебното заведение. Тези мерки били взети от лелката по нейна инициатива, защото момченцето не искало да спи следобед и било с по-буен нрав.

Пред наш репортер зам.-директорката на ДГ "Мир" заяви, че засега от детската градина ще запазят мълчание, тъй като в момента тече проверка.

Родителите обаче са убедени, че информацията за малтретирано дете в трета група е манипулация. „Идва нов директор и иска да ни смени персонала, който три години се грижи за нашите деца и от който никога не сме се оплаквали”, споделя друга майка.

Утре сутрин майките и бащите на малчуганите ще се съберат пред детската градина, за да изразят подкрепа към персонала на градината.

Какво още казаха родителите може да видите в следващото ВИДЕО: