С викове "Оставка", "Мафия" и "Мутри вън" стотици протестиращи в Пловдив блокираха с шествие булевард "Цар Борис Трети Обединител". Те преминаха от Община Пловдив през Тунела под Стария град, където изпяха Химна на Република България, и се насочиха по "Шести септември" към сградата на прокуратурата. Там демонстрацията завърши с аплодисменти към полицаите, които охраняват протеста.  Близо 10 000 души се включиха в шествието. 

„Думата е ПРОМЯНА. Тя трябва да започне от младите и умните. Всеки да помисли за останалите и да работим за промяната. Оставката не е достатъчна. Трябват ни решения как да живеем достойно. Нека не се страхуват хората. Силата е в словото. Без цинизми. Нека хората говорят честно и от сърце“, призова диджей Скил.

Припомняме, че множеството се събра на площад "Съединение" с искания за нормален живот, правова държава, демократично управление и изхвърляне на олигарсите от властови постове. Това е най- големият протест в Пловдив от началото на политическата криза.

Опити за повличане на хорското недоволство в посока подкрепа на президента Румен Радев бяха парирани мигновено с бурни освирквания. 

Протести има и в София, където за осми пореден ден протестиращи се събират в района на Ларгото в София с искане за оставка на правителството и главния прокурор. 

Ето как протече протестът в Пловдив: 

На протеста: Освиркаха жена, поискала подкрепа за президентаОколо 2000 се събраха на площад Съединение и тръгнаха на мирна демонстрация срещу правителството