Малко след полунощ на 1-ви срещу 2-ри януари се роди първото бебе на Асеновград за 2020 г. Малката Снежана Стоилова проплака в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ в града. Момиченцето се е родило в първите 12 минути от днешния ден. Снежана е избързала с раждането си, като се е появила на бял свят 3 седмици по-рано от определената от лекарите дата.

Детето тежи 2,7 килограма и е висока 47 сантиметра. И двамата родителите на бебе №1 са от Асеновград. Майката е 18-годишна, а Снежана е второто й дете. Първородната рожба в семейството също е момиченце и се казва Катерина. Щастливата майка пожела на дъщеря си да е жива и здрава, а в професионален план да стане лекар.

Няколко часа след раждането на Снежана в МБАЛ-Асеновград на бял свят се появи и Мартин Попов. Той проплака точно в 06:10 ч. тази сутрин. Момченцето е с височина 50 сантиметра, тежи 3,2 килограма и е първо дете в семейството.

На 31-ви декември се роди последното за миналата година бебе в Асеновград. То също е момче и носи името Александър Василев. Момчето проплака в АГ-отделението на асеновградската болница точно в 01:30 ч.