Кметът на Несебър и кандидат за нов мандат Николай Димитров е бил привикан в полицията малко след 22,30 ч. снощи и задържан за 72 часа, заедно с кандидата за кмет на Свети Влас от Движение 21 Атанас Япаджиев и кандидатите за общински съветници l Несебър Петър Тодоров и Георги Георгиев от БСП-Тракия и Константин Лефтеров. 

Специализираната прокуратура e повдигнала тази нощ обвинения срещу петимата за участие в организирана престъпна група за купуване на гласове. До този развой на събитията се стигна след като Спецпрокуратурата и ГДБОП проведоха масирана акция в община Несебър на 19 и 20 октомври срещу контролиран вот.

"Това е пряка намеса в изборния резултат. Защо се проверяват определени кандидати? Нямам думи да коментирам в каква държава живеем. Аз винаги печеля изборите със 7000-8000 гласа. Как се купуват толкова много гласове", коментира Николай Димитров.

Задържани в Несебър около акцията срещу купуване на гласове ще бъдат конвоирани до Столичното следствие днес. Това обяви в пред Нова вътрешният министър Младен Маринов.

„Наближавайки датата на изборите, тези сигнали зачестяват”, допълни министърът и обясни, че само в понеделник са проверени 5-6 сигнала. „Схемите са най-различни. Всеки сигнал се докладва в прокуратурата. Всички действия по преценка на остротата на сигнала се провеждат и под надзора на прокуратурата. Постъпват и анонимни сигнали, и от явни заявители по отношение на всички политически сили. Всеки сигнал е проверен”, каза министър Младенов. Той отхвърли обвиненията на опозицията, че сигналите срещу управляващите не се проверявали.

ЦИК даде кмета на Несебър на прокуратурата, той обвини олигарси с яхтиСлучилото се се отрази ужасно на семейството ми, оплаква се Николай Димитров