Загиналият моторист по пътя Пловдив-Асеновград се е движил с висока скорост и е вдигал мотора на задна гума. Това заяви пред репортер на TrafficNews инженер Петко Семов, автотехнически експерт към Окръжен съд-Пловдив. В резултат на това действие тежката машина затиска водача в движение и той пада. От високата скорост тялото на мъжа се е влачило, в резултат на това предпазната каска се е пръснала и той е загинал намясто. 

Загиналият моторист не е имал необходимата категория за мотоциклетаМъжът е бил на 37 години

Загиналият край КЦМ моторист е от асеновградския квартал "Долни Воден”Мъжът е на 37 години и се е придвижвал в група

На този етап няма данни за участие на друго МПС в произшествието, подчерта инж. Семов. Инцидентът се води самокатастрофирал мотоциклетист на прав участък при опит да вдигне мотора на задна гума. Всички охлузвания, които са по асфалтовото покритие са в порядъка на 200-250 метра. Огледите са показали, че моторът се е движил след падането на тялото. Видимо по машината няма материални щети. Огледите на разследващите продължиха до 3:30 часа сутринта в събота.

Със загиналия водач са се движили още няколко мотоциклетисти, но той е бил последен от групата. 

Припомняме, че тежкият инцидент се случи в петък вечерта около 23.30 часа малко след КЦМ по пътя Пловдив-Асеновград. 

Моторист загина при тежка катастрофа на пътя Пловдив-Асеновград до КЦМВ участъка се е образувало огромно задръстване

Загиналият край КЦМ моторист е от асеновградския квартал "Горни Воден”Мъжът е на около 35 години и се е придвижвал в група