Инцидент на новия пл. „Централен" – дете падна от няколко метра в археологията

За щастие, детето не е пострадало, но родители поставиха въпроса за сигурността на мястото

Пловдив
08.09.2019 18:00 28185 16
Инцидент на новия пл. „Централен

Дете падна в рова с археологията на площад „Централен“! Инцидентът идва няколко дни, след като пространството около Западните пропилеи вече е достъпно, а интересът към него е огромен.

Детето е паднало от няколко метра при пропилеите, от страната, която не е обезопасена с парапет. За щастие, то не е пострадало, но родители поставиха въпроса със сигурността. Освен двата парапета от двете страни, има едно слабо ограждение от североизточната страна, но такова  липсва от огледалната й. Така за секунда без надзор, децата се озовават върху тревистата площ, а  до тях е ровът, който е дълбок няколко метра.

„Изключително е красиво! Но трябва да се помисли как да се ограничи мястото на изкопа. Не само малките деца, но и по-големите могат да пострадат сериозно, ако не се обезопаси“, обясни свидетел на инцидента.

Припомняме, че площад „Централен“ е почти завършен, като той вече е достъпен за пловдивчани и гостите на града. Въпреки че почти всички основни компоненти са готови, все още има довършителни дейности по отделни части на площада. Възможно е и около археологията от Форум Запад да има допълнителни дейности, които да гарантират безопасността. Ако все пак такива не се предвидени, то от градските власти трябва да помислят за такива.

Площад „Централен” смени облика си! Пловдивчани вече имат това, което заслужаватТоталната реконструкция на площада идва повече от 40 години след последното му обновяване

 

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
16 Коментара
Сортирай по
коментар

Човека с правилно мнение 01:03, 09.09.2019

Има 3 достъпни страни там.Кой кара това дете да ходи на необезопасената страна.И къде са родителите му,какво правят по това време.Закакво родителите обвиняват общината.Общината не е бавачка,а още по малко е длъжна на тези родители да им гледа децата.

Oтговора1
коментар

Човекът, който е проектант

Има си норми за проектиране. Всяко обществено пространство трябва да е обезопасено от всичките си страни. А ако още не е довършено, хора не трябва да се допускат на обекта.

коментар

Стаматя 08:37, 09.09.2019

От утре всички с каски :D

Oтговора0
коментар

Феерия 10:05, 09.09.2019

Барем да бяха сложили и дървете по тия големи плочници....Нито към ул.Гладстон, нито отстрани и пред пощата, нито пред партийния дом. Но то се иска акъл и визия за тази работа

Oтговора1
коментар

абе, ТЪПЧО

Къде, в коя държава си видял ПЛОЩАД С ДЪРВЕТА? Това е ПЛОЩАД - ОТКРИТА ПЛОЩ!!!!!!

коментар

Закон 10:25, 09.09.2019

Необезопасен обект! Да потърсят отговорност от кмета и ако е виновен, да си понесе последствията!

Oтговора0
коментар

Сменете заглавието! 11:26, 09.09.2019

Коригирайте това дебилно заглавие най-после! Каква "археология", какви глупости. Също като измислената от писачи дума "криминоген". Имате огромна нужда от образован редактор.

Oтговора0
коментар

дгд 16:53, 09.09.2019

Естествен подбор. Ако си толкова прост да си оставиш детето да падне на такова осветено и чисто ново изградено място значи генитичният ти материал не си заслужава. Не е като да е попаднало в черна дупка, която изведнъж се е появила.

Oтговора0
коментар

Жио 18:26, 09.09.2019

Колко хора са дали живота си на този площад,а колко са умрели против волята си! Гледайте си децата тапаци,това да не ви е увеселителен парк,та дори и да беше пак ги гледайте родители!

Oтговора0
коментар

Ник 23:39, 09.09.2019

Ей така се прехвърля вина и отговорност. Сега остава да осъдят общината и да им платим.

Oтговора0
коментар

Gergana 18:12, 08.09.2019

При децата не можете да си позволите миг невнимание! Това да не са ви чанти! Грижете се за тях и гледайте какво правят...никой не ви е виновен....то и по стълбите в блоковете може да падне ...тогава пак ли Тотьо ,ще ви е виновен

Oтговора1
коментар

До Гергана

Ако по стълбите в блока няма парапет, виновен ще е архитектът или изпълнителя.

коментар

Михайлови 18:52, 08.09.2019

Тлябва да гледате децата си. Не може навсякъде да има решетки. Ние трябва да внимаваме за рожбите си, дори на детските омекотени площадки! .

Oтговора1
коментар

Само парапети

Защо да искаме решетки, има си норми за проектиране и там си пише - парапет 1,15м без хоризонтално членение.

коментар

ОТНОВО ДВОЙКА 18:56, 08.09.2019

Абе, Герасиме, като си неграмотен, защо пишеш в медия, която четем най-вече за забавление...Паднало детето в археологията, ама там имало ботаника по земята, и детето не си е увредило анатомията.....Глупако -прочети - Археология (от гръцки „αρχαίος“ – „древен“ и „λόγος“ – „слово“; букв. „слово за миналото“)....Да беше паднал и ти в някоя наука, белким се изразяваш по-грамотно. Трагик, ОТНОВО ДВОЙКА!!!

Oтговора0
коментар

пак 18:57, 08.09.2019

Хайде гербавите се изплякаха на метеното!

Oтговора0
коментар

tatiVladi 21:23, 08.09.2019

Ами завели са детето на строителен обект - да е живо и здраво, леко се е отървало ...

Oтговора0
коментар

ЩЕ МЕТЕМ 22:11, 08.09.2019

Селяните не са виждали дупка с камъни и се юрнаха да видят има ли там нещо на аванта. Е няма нищо в дупката освен камъни.. и сега да вижа нещо ама е тайна - В ПЛОВДИВ КЪДЕТО И ДА КОПАЕШ ИМА КАМЪНИ ОТ РИМСКО ВРЕМЕ! Сега понеже селяндура е рядко просто същество ще повторим: КЪДЕТО И ДА КОПАЕШ ИМА КАМЪНИ ОТ РИМСКО ВРЕМЕ! Така, вече може да се изнасяте всичко обратно откъдето изпълзяхте. Скоро ще сложим и КПП-та на входовете на града. Пускаме само родени в Пловдив. Останалите да заобикалят.

Oтговора3
коментар

верно?

Кой тЪ знае и теб от кое село си

коментар

Няма

Пловдив първоначално не е бил български град. Отворете учебника и се върнете в подбалканието, от където сте дошли или пък имате път Гърция.

коментар

ОСТАНА ОЩЕ ЗА МЕТЛАТА

Верно от селото дето му викатИ Пловдив съм. А за повечето от ВАС не се знае понеже семето дето ви е произвело е без произход

коментар

Някой си 22:58, 08.09.2019

секунда без надзор :D безотговорни родители

Oтговора3
коментар

Ако вие

Ако вие сте много отговорни защо си слагате парапети на терасите?

коментар

Ако вие

Ако вие сте много отговорни, защо сте си сложили парапети по терасите?

коментар

Дрън-дрън

На пропастите няма парапети- що не си пуснете децата там? Можеха да откраднат детето за "една секунда без надзор" и тогава ли парапета щеше да е виновен? Няма свободни секунди за родителството, това не сте ли го разбрали? Трябва една солена глоба да им сложат и ще започнат да си отварят очите тези родители!

коментар

... 23:41, 08.09.2019

Това е готино за предизборен лозунг на кандидат кмет. Само да има-ако бабите и дядовците ви са родени в Пловдив. Обещавам да гласувам.

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина