Дете падна в рова с археологията на площад „Централен“! Инцидентът идва няколко дни, след като пространството около Западните пропилеи вече е достъпно, а интересът към него е огромен.

Детето е паднало от няколко метра при пропилеите, от страната, която не е обезопасена с парапет. За щастие, то не е пострадало, но родители поставиха въпроса със сигурността. Освен двата парапета от двете страни, има едно слабо ограждение от североизточната страна, но такова  липсва от огледалната й. Така за секунда без надзор, децата се озовават върху тревистата площ, а  до тях е ровът, който е дълбок няколко метра.

„Изключително е красиво! Но трябва да се помисли как да се ограничи мястото на изкопа. Не само малките деца, но и по-големите могат да пострадат сериозно, ако не се обезопаси“, обясни свидетел на инцидента.

Припомняме, че площад „Централен“ е почти завършен, като той вече е достъпен за пловдивчани и гостите на града. Въпреки че почти всички основни компоненти са готови, все още има довършителни дейности по отделни части на площада. Възможно е и около археологията от Форум Запад да има допълнителни дейности, които да гарантират безопасността. Ако все пак такива не се предвидени, то от градските власти трябва да помислят за такива.

Площад „Централен” смени облика си! Пловдивчани вече имат това, което заслужаватТоталната реконструкция на площада идва повече от 40 години след последното му обновяване