4-годишно дете падна от 13-ия етаж на блок в столичния квартал "Сердика" , но по чудо оцеля. Състоянието на малкия Димитър Младенов е критично зради множество фрактури по цялото тяло. В момента лекарите от детската реанимация в "Пирогов" продължават да се борят за живота му, заявиха пред TrafficNews от здравното заведение.

В понеделник следобед, малко след 17,30 часа момчето си играело заедно с по-голямата си сестра и по-малкото си братче на терасата на семейния апартамент.

Родителите Ина и Атанас изпуснали за броени минути Митко, който успял да се прехвърли през перапета и да полети от балкона. Засега не е ясно дали клоните на дърво или нещо друго са успели да омекотят падането от огромната височина. Пострадалото хлапе веднага е откарано в болница. Освен фрактури, детето има и сериозни наранявания на вътрешните органи.

"Дано момчето оцелее, това ще е голямо чудо. Дано Господ го опази", заяви съседка на Младенови.

“Чухме за случая, но никой не смее да разпитва родителите, защото те още не са на себе си.  Това е една трагедия и никой не иска да я прави по-голяма”, добавят други жители на блока, които сочат къде е паднало детето.