Тежка е пътната обстановка край Кърджали, сигнализираха читатели на TrafficNews. Десетки коли и дори камиони са закъсали на отсечката за КПП Маказа. Преспите надвишават 20 сантиметра, а под снега асфалта е покрит с лед.

По думите на пловдивчани, пътуващи към Гърция в момента, положението по пътя е изключително тежко.

„Няма снегорини, колите са по канавките. Полиция регулира движението. Има закъсали камиони в средата на шосето. Кола се е преобърнала извън пътя”, пише наша читателка.

Пловдивчанин пък изпрати снимки от обстановката и на магистрала Марица. Движението е блокирано заради снега, а трафикът е още по-утежнен заради катастрофа на 50 километър в посока Хасково. Тир се е завъртял и е заел цялото пътно платно. 

„Шофьорите казаха, че колоната от превозни средства е над 10 километра. Сигнализирано е до спешния телефон 112 за инцидента. Казаха ни, че пътят ще остане затворен за около 5 часа”, пише водачът.

Пътуващи по магистрала Тракия пък разказаха, че от Сливен до Пловдив не са видели нито един снегорин, макар асфалтът вече да е бял и да се образуват преспи. По думите им снегът е придружен със силен вятър и движението се извършва изключително бавно.

„Локалното платно е чисто, а двете ленти за движение са под всякаква критика”, пише пловдивчанин.

Както по-рано TrafficNews съобщи, влошена е пътната обстановка в района на Кърджали. Читатели на TrafficNews сигнализираха, че отсечката между Кърджали и Черноочене пътя е покрит с почти педя сняг и едва се преминава. В същото време снегорини няма.

Подобна е ситуацията и по пътя Пловдив-Смолян, в района на Пампорово. 

"Снежен ад" по пътя край Пампорово, коли едва пъплятВъведено е задължително движение с вериги през проходите Рожен, Пампорово и Превала