„Снежен ад” – така определят пътната обстановка мнозина водачи, тръгнали за Пампорово. В района асфалтът е побелял, а натрупалата снежна покривка надминава 5 сантиметра, алармират потребители в социалните мрежи.

Движението е изключително затруднено, колите едва пъплят, а по думите на шофьори все още снегорините не са излезли по пътя.

В района има и мъгла, а градусите са около нулата. Най-много сняг падна в района на Снежанка – цели 20 сантиметра. В курорта също трупа, като от снимките, изпратени от наши читатели се вижда, че пелената е над педя.

От АПИ съобщават, че е въведено задължително движение с вериги през проходите Рожен, Пампорово и Превала поради снеговалеж с висока интензивност.

Както TrafficNews, съобщи Гълъбово осъмна покрито със снежна пелена. Сняг вали и в района на Хижа Здравец и Копривките.

Пловдивско село осъмна със снежна пеленаЖителите на Гълъбово обаче не можаха да се порадват на красивата гледка, тъй като останаха неприятно изненадани от липсата на ток

Влошена е пътната обстановка в района на Кърджали. Читатели на TrafficNews сигнализираха, че отсечката между Кърджали и Черноочене пътя е покрит с почти педя сняг и едва се преминава. В същото време снегорини няма.

„Има закъсали камиони и коли. Под снега всичко е лед”, пише наша читателка.