„Кмете, къде си?”, „Уау, много красиво, къде сте?”, това са само част от много коментари, които заваляха на стената на пловдивския градоначалник Иван Тотев, след като той публикува снимка от изумително място, заедно с красивата си съпруга Деница. За разлика от другите му трипове в последните години, този път той не се беше „тагнал” от мястото, на което почива.

Така и започнаха догадките къде точно почива градоначалникът, едни твърдяха, че това е Италия, други, че е в Черна гора, трети залага на Хърватска. Чичателка на TrafficNews.bg обаче позна точно място, като изпрати и снимки, на които пейзажът съвпада с този от кметското селфи. 

Кметът на Пловдив отпуска в италианския град Леко. 

Леко е град в северна Италия, намиращ се в провинция Леко, регион Ломбардия. Разположен е на югоизточния бряг на езерото Лаго Ди Комо, на 214 м. надморска височина. Градът отстои на 50 км. от Милано. Населението е малко над 48 000 жители.

Наблизо до Леко има четири моста, които са построени над река Ада. Тези мостове улесняват комунакацията и транспорта между Комо и Милано.

Най-интересните забележителности в самия град са римската базилика Свети Николо, посветен на светеца-покровител на моряците и базиликата на Дева Мария в близост до паметника на Алесандро Манцони. Храмът на Дева Мария от Виктория е издигнат в памет на загиналите по време на Първата световна война.

В града има и много църкви, построени през годините – църквата на светиите от XVI в., църквата на светиите Витале и Валерия от XVIII в., църквата на Йоан Богослов и др.

Леко предлага на туристите красиви алпийски гледки в близост до езерото Лаго Ди Комо и средновековни архитектурни паметници и християнски храмове. 

Пловдивският кмет е известен с афинитета си към Гърция и уиски туровете в меката на дестилата – Шотландия. Със семейството си той предпочита южната ни съседка, докато със съпартийците той обикаля шотландските дестилерии през зимата.

Явно този път Тотев е решил да разнообрази с Апенините.  

Още новини ТУК

TrafficNews.bg