38 зрелостници не са се явили на матурите в Пловдив, като причините засега не са известни, обявиха от РИО на МОН. В момента в инспектората се приемат изпитните работи и протоколите за дежурство. До момента няма данни за нарушения.

Един дванадесетокластник е бил отстранен от държавен зрелостен изпит в  СОУ „Братя Миладинови“, като работата му ще бъде анулирана и няма да получи оценка. Ученикът си е позволил да използва мобилен телефон, съобщи пред радио Фокус Соня Мелоян, началник отдел инспектиране и организационно-методична дейност в Регионалния инспекторат по образованието.

"Не е ясно обаче, защо телефонът е бил у него, след като е указано, че те се оставят на определено място при влизане в залата.

Според Мелоян, друг проблем при протичането на матурите са представлявали камерите, които на моменти са прекъсвали предаването, но въпреки това изпитният ден е протекъл спокойно.

Очаква се резултатите да бъдат обявени до 10 юни.

Абитуриентите, които положиха задължителната матура по БЕЛ в сградата на Търговската гимназия в центъра на града, излизаха от изпита с доволни усмивки и се хвърляха да се прегръщат и целуват. Вижте какво споделят те ТУК

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg