Убитите майка и дъщеря в "Надежда" са били едни от най-добрите сурвакарки. Маргарита Асенова и Еманоела Кирилова са щели да участват на международния фестивал на маскарадните игри, който се провежда в Перник. Близки предполагат, че именно на карнавала Еманоела и приятелят ѝ Жеко, с когото били заедно от близо три години, са щели да обявят годежа си, съобщава "България Днес".

Маргарита и дъщеря ѝ Еманоела, които бяха брутално заклани от живеещия на семейни начала с майката 53-годишен Красимир Петров са част от сурвакарската група на село Светля, община Ковачевци. Групата традиционно прави едни от най-добрите хореографски изпълнения на игрите в Перник и е една от най-награждаваните. Заради трагедията групата от Светля няма да участва на "Сурва 2016“.



Въпреки че хората са подготвяли цяла година маските и хореографията за фестивала, всички в селото са потресени от трагедията и се отказаха да присъстват на игрите. Самият Красимир Петров, който след като закла двете жени, се самоуби, като се хвърли от шестия етаж, също е от Светля. Красимир и Маргарита се познавали от деца, въпреки че през годините не били много близки. И двамата имат стари бракове и деца от тях. Стават по-интимни едва преди около година, след като работещият като шофьор на ТИР Красимир се разделя с жена си Славка, а Маргарита сама гледа дъщерите си - 24-годишната Еманоела и 12-годишната Ивана.



Красимир и Славка продават апартамента в пернишкия квартал "Тева", където дотогава живеят, през април миналата година. Красимир и новата му любов Маргарита решават да се заселят в София и взимат под наем апартамента в "Надежда", където преди ден се разигра ужасяващата трагедия. Там двамата живеят с дъщерите на Маргарита.

Красимир полудял, след като заподозрял, че новата му жена е изневерила. След полунощ в четвъртък станал жесток скандал, който бил чут от съседите. Те не повикали полиция дори когато се чули ужасяващи викове. В този момент Красимир грабнал нож и започнал да ръга половинката си където свари. Чула писъците на майка си, Еманоела се събудила и се спуснала да я спасява. Красимир зарязал падналата в локва кръв Маргарита и започнал да коли заварената си дъщеря, като крещял "Мръсници! И двете сте курви!".





Когато и младата жена се свлякла мъртва на пода, убиецът написал предсмъртно писмо и излязъл. Отишъл на прозореца на площадката между петия и шестия етаж и седнал на дограмата. Тогава 12-годишната Ивана, която оцеляла в касапницата само защото се преструвала, че продължава да спи, се обадила на тел. 112 и през сълзи изхлипала: "Той уби мама, всичко е в кръв, а сега отиде да скочи".

Пред блок 145 в "Надежда" веднага пристигнал патрул. Ченгетата заварили Красимир все още да виси на прозореца. Започнали да го увещават да не се хвърля. "Няма за какво да живея, заклах ги, умирам и аз", отвърнал обленият с кръвта на двете жени Красимир и скочил на паважа пред входа, самоубивайки се пред униформените.



Пристигналите подкрепления веднага извели 12-годишното момиченце от апартамента. В него криминалистите открили двете тела, както и предсмъртното писмо. Малката Ивана все още е в шок. С нея работят психолози, както и с униформените, пред които Красимир скочил.

Все още не е ясно кой ще се грижи за сестричката на Еманоела. Вероятно при себе си ще я вземе братът на Маргарита - Владимир, който е полицай. Той ще трябва да се нагърби и със задачата да подготви погребенията, след като телата бъдат освободени от Съдебна медицина.

Само преди дни във фамилията е станала и друга трагедия. На 21 януари в пернишка болница е починала 24-годишна племенница на Красимир и дъщеря на сестра му Росица. Близките й смятат да заведат дело, тъй като смятат, че младата жена е станала жертва на сгрешена диагноза.

Още новини ТУК

TNS.bg