Предстои ни да бъдем свидетели на едно феноменално събитие през 2020 година, а именно подредбата в една линия на трите планети Юпитер, Плутон и Земя. Бих то определил като - Вселената ще вземе своето Свето причастие.  

Колкото до нашата планета Земя, това е рестарт към нещо ново, ала както винаги цената е доста висока. Най-малката - планетата джудже Плутон ще застане в опозиция спрямо Земята, когато същата ще премине между Слънцето и Плутон. Това причастие за планетата ни ще се случи на 15-16 юли тази година, когато ще настъпи Тройният съюз. 

Съвпадението на Юпитер и Плутон се случва рядко, в периоди от 12 до 13 години и тази планетарна подредба е феноменална сама по себе си. Тази година обаче, заставането на царственият Юпитер и тъмното джудже Плутон събирайки се в една линия, ще се случи не един път, а три пъти. Първата им среща ще се състои на 05. Април 2020, втората „прегръдка“ (среща) ще бъде на 30 юни, а последната - на 12 ноември тази година. 

С други думи, както казах по-горе, 2020 г. може да окаже вземане на Свето причастие от Вселената чрез подравняване на Юпитер, Плутон и Земя за следващите векове. Най-вълнуващото е, че и Юпитер, и Плутон ще достигнат до опозиция в средата на юли 2020 година.

Следващата конюнкция Юпитер - Плутон ще се случи на 4 февруари 2033 година, а по-следващата на 12 април 2045 година. Ала три пъти събиране в една линия може да се очаква веднъж на 500 до 700 години. Така че ще бъдем съпричастни на едно уникално и рядко срещано космично явление.   

Яркият Юпитер и мрачният Плутон ще останат близо един до друг през цялата 2020 година, тясно подравнени пред съзвездието Стрелец.  Винаги съм твърдял, че всяка позиция на една или повече планети носи послание - предупреждение над което следва да се замислим преди да настъпят катаклизмите или тежки събития.

Голямата трансформация е събитието, където трите планети - Юпитер, Сатурн и Плутон  влизат в единна връзка, което означава, че са разположени по една и съща линия. Това разпределение може да сигнализира за промяна в политическите, финансовите и личните сфери. 

Вероятно ще се запитате - А, какво ни чака нас хората? По времето на вземането на вселенското Свето причастие, човек може да се почувства сякаш се разделя отвътре, защото житейските преживявания биха диктували много тежки проблеми, излизащи на преден план.

Така например през 2007 година Плутон и Юпитер са били в една линия, когато терористи самоубийци атакуват сградите на ООН и Върховния съд на Алжир. При атентата загиват 41 (включително 17 миротворци на ООН), а ранените са над 170 човека. Интензивният подем, изолацията и дълбоката болка могат да бъдат изтощителни, но и освобождаващи. От друга страна е потенциалът за огромно търсене на повече духовност и евентуално израстване.

Като езотеричен анализатор ще си позволя някои „предсказания“: Предстоят сваляне на правителства, тежки икономически кризи, тази подредба дава ясен знак, че Европейският съюз ще падне на колене, много фирми ще фалират или ще превърнат във васали, голяма вероятност от девалвация на семейните ценности. 

Как да избегнем лошите или облекчим тегобите, които предстоят? Юпитер е светъл, Плутон тъмен това  е символ на Ин и Ян, през тази година планетата ни навлиза в това поле. Светото причастие (Евхаристия) е вид покаяние. Сиреч трябва да се уединим и поговорим откровено със съвестта си осъзнавайки грешките си като поемем обет да не ги повтаряме, защото не сме жертви на своите допуснати грешки, а доброволно сме ги допуснали. Необходимо е да видим света, такъв какъвто е, а именно: „ Аз съм пътят (Плутон), Истината (Юпитер) и Животът (Земята)“  - (Йоан 14).   

Бих могъл да направя аналог на този феномен - подравняването на Юпитер с Плутон с посланието на Метерлинк: „Ето, идат мили и любезни щастия, те ще ни напътят.“

Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa, езотеричния анализатор, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ.