Тропиците - та кой не се е захласвал по тяхната цветност, наситеност и екзотика?! След всяко поредно пътуване до екзотични страни, отнасяме със себе си спомени в картини  за цял живот. Как може тези спомени да не избледняват? Ето едно решение от нас, КАКТУС ОНЛАЙН.  Направете си “Тропически аквариум”, който да ви напомня за тях, или “мини градинка” с екзотични видове сукуленти, каудексни растения или кактуси.

Ако търсите специална атмосфера на комфорт в спалнята или хола, в кабинета или зоната за отдих,  които са декорирани в екзотичен, тропически стил, това е вашето решение.

Гъстата аквариумна тропическа  растителност със своите ярки цветове винаги ще провокират въображението ви.  Засенчването на яркостта на цвета на рибите и подчертаването на красотата на аквариумните растения винаги  радват окото. Най-важно е  естетическото възприятие да не е само от едно аквариумно растение, а от цялото разнообразие и съвкупността на  видовете  в декора му.

И, разбира се, колкото по-голям е аквариумът, флорариумът или палудариумът, толкова по-лесно е да се създават оригинални композиции от растения и декоративни елементи в него.

Освен аквариум, може да създадете и флорариум, паладиум  тип "тропическа градина"или терариум с наситено присъствие на тропически и африкански екземпляри, които може да откриете в нашите оранжерии. А поставянето им в горния хоризонт на съда или водната стена, винаги ще гали погледа ви.

Възможностите са многобройни!

Не само растенията може да намерите при нас, а и необходимия за дъното  грунд, вулканични камъни (лава), вулканична пемза и др.

Ние, КАКТУС ОНЛАЙН, имаме и изключителната привилегия да предизвикваме с работата си интереса към екзотичните ни сукулентните “мини градинки” на  клиенти на възраст от 5 до 95 години.  Те  са чудесен подарък, независимо от повода и възрастта. Лесни за отглеждане, устойчиви и многогодишни, непретенциозни към  специални грижи, но в същото време са изключително красиви. Стана традиция вече цели семейства да се учат заедно на култура на отглеждане на нашите растения. Независимо дали ще са ги получили като подарък или сами ще си ги закупите или направите, предвид това, че те не са сезонни, а многогодишни растения, си гарантирате едно дълго преживяване и пътуване в света на екзотиката и красотата. “  Грижейки се за нашите растения, и възрастните, и децата, развива усет към красивото, стават отговорни, придобиват умения и навици  не само за растенията, но и за всички около себе си в дома, в работата,  в училище. Та нали всички ние се учим на грижа и любов цял живот” - с усмивка споделя Наталия Еллис, собственик на КАКТУС ОНЛАЙН. 

В нашата сукулентна ферма предстоят майските дни на “Отворените врати”, поредните събота и неделя, 28-ми и 29- ти май, в които може да ни посетите, от 9,30 до 17ч, да разгледате и закупите интересни тропически, африкански и какви ли не още растения, събрани от 4-те континента на света, красиви керамични кашпи, субстрат за отглеждане на растенията, вулканични лава и пемза.

В очакване сме на срещата си с всички вас на познатия адрес:

с. Маково ( на 5км от гр. Пловдив, в подРодопската яка)

Ул.’ Цар Иван Асен II’ №65 ( на гърба на ресторант- градина ‘Марково’ 28-ми и 29- ти май, от 9,30ч до 17ч.