Американският автомобилен сайт Motor1 публикува шпионски снимки на следващото поколение Audi A7. Старателно маскираното тестово муле е заснето по време на изпитания в Щатите, но въпреки камуфлажа издава някои от чертите на серийния модел.

Ако се съди по изображенията, новата A-седмѝца ще получи по-тесни фарове и грамадна радиаторна решетка в стила на концептуалния Prologue, показан през ноември 2014 г. Прототипът се смята за дизайнерски еталон, по който ще се равняват бъдещите големи модели на немската марка.

Втората генерация на луксозния инголщадски хечбек ще бъде построен на модернизираната модулна платформа MLB на VW за автомобили с надлъжен двигател. По непотвърдена информация габаритната дължина на модела ще остане същата, но за пътниците отзад ще има повече място заради удълженото междуосие.

Следващото Audi A7 ще се оборудва с бензинови и нафтови шестцилиндрови двигатели с принудително пълнене. В гамата с почти пълна сигурност ще влезе и 4.0-литровия дизелов V8 с три компресора и мощност 435 к.с., който дебютира под предния капак на всъдехода SQ7.

От Audi все още не е изтекла информация за кога е насрочена премиерата на новата A-седмѝца. Предполага се, че моделът ще дебютира пред публика през втората половина на 2017 или началото на 2018 г.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg