Милинерът Грант Кардоне записа интригуващ клип, в който говори по теми, свъзани с финанси, недвижими имоти и идеята да станеш милионер. Във видеоматериала той обяснява казва какво да правим през 20-те си години, за да забогатеем през 30-те си години.

Ето и съветите на Кардоне: 

Е, има редица финансови грешки, които хората правят на 20-те си години. Номер едно е да вземете пари назаем, за да отидете в колеж. Ако се замислите, идеята, че бихте взели назаем пари, за да отидете на някое място за четири или пет години, а не да печелите пари, е нелепа.

Второто нещо е идеята, че ще се опитате да спестите пари. Спестявате за спешни случаи. Спестявате за черни дни. Спестявате за бъдеще. Спестявате за пенсиониране. Не искате да спестявате за никоя от тези причини. Това, за което си струва да спестите, е възможността един ден да си осигурите живот, който да не искате да спестявате, което е равносилно на това да не спестявате.

Искате да заложите всичко в едно нещо и искате това едно нещо да е сигурно. Тоест трябва да търсите инвестиции, които ще се умножат с течение на времето със сигурност. Тоест да имате гаранцията, когато лягате да спите, че през нощта парите ви генерират печалба - 3 месеца, 6 месеца, 9 месеца - това нещо, в което сте инвестирали все още ще бъде там в бъдеще.

Не инвестирайте рано, както ви казват всички финансови списания. Не бих инвестирал и една стотинка за една акция, докато нямах 100 бона в банката. Дотогава би следвало да се инвестира само във вас самите.

Това трябва да е първата ви инвестиция - във вас. Едва след това е разумно да се инвестира в друга компания, в която не познавате хората. Инвестирайте във ваш старт, във вашата компания и собствено разширяване. И тогава, когато започнете да генерирате сигурни печалби реинвестирайте. 

Грант Кардоне е американски предприемач и най-продаваният автор, говорител и мотиватор на New York Times. Неговите книги, аудио пакети и семинари предоставят на хората от всички професионални среди практически инструменти, необходими за изграждането на собствените им икономики по пътя към истинската свобода.