Брад Пит може да се присъедини към растящия списък на знаменитости, които правят преход от професията си към хотелиерския бизнес. Според Travel + Lesiure миналата седмица актьорът е посетил предполагаемата строителна площадка на луксозен комплекс в Заблаче, Хърватия. Актьорът може да инвестира в проекта за 1.5 милиарда долара, според местни източници. Вече съществуваща Марина Заблаче се очаква да бъде превърната в луксозен хотел, предлагащ вили и магазини.

В допълнение към лукса, планът предвижда също и изграждането на училища и клиники на място, включително и постоянно население от 2500 души. В духа на начинанията на фамилията Джоли-Пит, хърватският луксозен курорт ще бъде "модерна екологично-отговорна общност", според местните. Пит посещава мястото заедно с Никола Бейсик - хърватски архитект, който е проектирал много емблематични структури в страната, най-известната от които е Zadar sea organ. Пит е отседнал в новооткрития D-Resort в Шибеник, недалеч от Заблаче.

Смята се, че акторът е посетил катедралата Сейнт Джеймс в града, която е част от списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Шибеник се счита за един от най-перспективните курортни градове в Хърватия. През изминалата година няколко луксозни хотели и плажни клубове отвориха по протежение на Адриатическото му крайбрежие. Брад Пит не е първата знаменитост, която се сдобива с хотел. Португалската футболна суперзвезда Кристиано Роналдо отвори първия от четирите си хотелски имоти на остров Мадейра. Леонардо ди Каприо развива курорт за еко-туризъм в Белиз. Робърт Де Ниро също разширява своя хотелиерски бизнес. След откриването на луксозен хотел в Манхатън, актьорът обяви предстоящото откриване на нов обект в Лондон през 2019 г.

TrafficNews.bg