Едно интервю за всички читатели на Trafficnews.bg  с езотеричния анализатор Красимир Куртев. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ.

- Прогнозите ви за 2021 година се оказаха потресаващо точни. Тежка ковид вълна, икономическа криза, протести, сътресения, политически изненади. Обръщайки се назад, смятате ли че нещо ви е убягнало?

- По-скоро спестих някои елементи от моите прогнози за 2021 г., тъй като това би допринесло за още повече стрес и паника сред обществото. Нещо повече, когато загатнах звездата Алгор, която ще се яви като бич и разрушител на човечеството, получих много упреци от страна анализатори и журналисти. Въпреки това всеки знае какви неблагополучни и тежки месеци бяха засегнати от тази „черна“ звезда. Трета и четвърта вълна на пандемията, протестите, както и провалите на 45-тото и 46-тото Народно събрание, скокът на цената на електроенергията и т.н., така че това спестих.

- Идва година с три двойки. Какво ни носи тя?

 - Така наречената година на „трите тройки“ е просто едно суеверие, причинено от консервативното мислене и няма нищо общо с 2022 година. Всъщност влиянието на 2022 е в ход още през октомври 2021 година.

Първите 2 цифри от дадена година, показват стадия (фазата) на годината, докато последните 2 цифри насочват това влияние по определен начин. Базовото число 20, което започна през 2000 година, ще продължи да бъде решаващо до 2099 г. Милениумът - 2000 година с фаза 20 постави началото на множество предизвикателства с въвеждането на нов световен ренесанс - познат като Нов световен ред. Вкратце разделение и противопоставяне на обществата.

През 2020 година ескалираха световните сблъсъци, изкуствено създадения пандемичен щам, проблеми с бежанската вълна по света, протести и прочие, и прочие.

Тази негативна енергия на фаза 20, до голяма степен се  преля в 2021 година, отново се надигна Ковид, фармацевтичния бизнес с ваксините, вкарването на зелени сертификати и още по-драстични протести. По този начин световната общественост бе разделена на две окончателно.

Библейски, числото 22 представлява наличието на огромно количество дезорганизация, тъй като е двойно от числото единадесет, което представлява хаос и безпорядък. Въпреки че 22 ни призовава към баланс и разбирателство, разделението на народите ще увеличи мощта на числото 11 подкрепено от главният архитект, а именно 22. Така че не се очакват подобрения през 2022 година, а напротив. Може да очакваме вълна от болести и ожесточени протести, глобален срив в икономиките, финансите и здравето.

Надявам се читателите помнят моят анализ за 2020 година - „Чакат ни седем гладни години“. Сиреч едва през 2027 година ще настъпят някои промени в добрият смисъл.

 - Миналата година казахте, че периодът 2021 - 2022 година е последният изпит за човечеството да влезе във вибрациите на вселенските закони. Ще вземем ли изпита или ще ни скъсат?

 - Да, това наистина бяха моите езотерични прогнози за периодът 2021 - 2022 година. За жалост така и не си научихме уроците, и не си взехме поуки от грешките, което съвсем логично доведе до това да ни „скъсат“ на изпита. Нещо повече, несериозността ни ще продължи и през 2022 г., и три пъти няма да издържим съдбовния тест.

- Меркурий е ретрограден цели четири пъти през предстоящата година. Кои са периодите, в които можем да очакваме сътресения?

- Относно Меркурий в ретроград, планетата която четири пъти ще бъде в обратно движение през 2022 година: 14 януари 2022 г. (във Водолей) - 4 февруари 2022 г. (в Козирог), 10 май 2022 г. (в Близнаци) - 3 юни 2022 г. (в Телец), 10 септември 2022 г. (във Везни) - 02 октомври (във Скорпион) и  в периода 29 декември 2022 г. (Козирог) - края на 2022 година. Ако през тези четири ретроградни „сезони“ се подписват важни документи и сключване на договори, нищо добро не ни очаква, а напротив сътресения след сътресения във всяка област.

 - Ще отстъпи ли пандемията? Астролози и гадатели вече говорят за нов, по-страшен вирус.

 - Плутон и Уран предупреждават за още лавини от неприятности свързани с въпросната пандемия. Не бих казал, че се задава по-страшен вирус, последният ще бъде предоставен под различни форми и наименования. Сиреч изкуствено създаденият вирус само ще си променя наименованието. Така наречените зелени сертификати постепенно ще отпаднат, за да се избегне дискриминацията, но за сметка на това, ще се използват нови методи, докато не се стигне до пълно ваксиниране, което не е препоръчително за предстоящата 2022 година. Дори 100% от населението да е ваксинирано в глобален мащаб, ще се въведе антидот, който да неутрализира негативните последствия от ваксините. За аналог може да послужи факта с антибиотиците и пробиотиците. „Шоуто трябва да продължи“ - Queen …

 - Икономистите прогнозират сериозна инфлация, която вече е факт. Какво казват звездите? В каква посока се движим?

 - Венера не се свързва само с романтиката и любовта, а и с финансите. Венера навлиза в ретроградност, настанявайки се в Козирог на 01 януари 2022 г. и ще бъде ретроградна 28 дни - до 29 януари 2022 година.

Романтичната „красавица“ ни предупреждава за начина, по който харчим парите, това е от ключово значение по време на този ретрограден период. Препоръчително е да останем в рамките на бюджета. Обикновено ретроградите показват обратно въртене на планетите. Не е така с Венера и Уран, защото те са единствените две планети във Вселената, които постоянно се въртят в противоположно положение на Земята.

Има тенденция към преразход по време на ретроградна Венера, поради което е важно да бъдем пестеливи. Това касае не само обществото, а най-вече власт имащите. В случай че новосформираното правителство стартира с вземане на кредити и започнат да се харчат народни пари за повече от една област, Венера ще вкара държавата ни в нечуван преразход. Това означава, че ни предстоят години наред със значими финансови кризи, дори сериозна инфлация в която навлязохме вече.

 - Очаквате ли катаклизми - природни, икономически, политически?

 - Както не веднъж съм споменавал, природни катаклизми е имало, има и ще има, разбира се. Друг е въпросът с икономическите и политическите катаклизми. В тази област нещата ще вземат връх, т.е. не ни очакват светли бъднини, а крах в политически и икономически аспект.

 - Миналата година прогнозирахте големи политически изненади  и серия избори. Ще има ли коалиционно правителство? Там да очакваме ли изненади? Как ще се развие политическата криза в страната? Да очакваме ли предсрочни избори през 2022?

 - Към днешна дата се очертава коалиционно правителство с участието на много парии без три. Въпреки че победителите от избори 2021 ще проявят компромиси към всяка една от партиите по време на преговорите, опозиционните партии ще проявят упорство използвайки езикът на омразата. Изненади могат да се очакват при съставяне на правителството, поради спорни моменти за едно или друго министерско кресло. Бих изложил опасенията си от възникването на опозиционни протести, дни след сформирането на новото правителство, които биха могли да прераснат (не дай Боже) в кървави сблъсъци. Само в такъв случай на ескалация, може да се стигне до прекратяване на 47-то Народно събрание и нови избори. Такива събития ще бъдат поредният срам за България пред световната общественост.

- Мненията за новите политически играчи от „Продължаваме промяната” варират от „Осанна” до „Разпни го”. Какво е тяхното политическо бъдеще?

- Както е описано в евангелията първо ще има „Осанна“ и ще се стигне до „Разпни го“. Със сигурност ще последват компромати след компромати подобни на тези за канадското гражданство на единия от лидерите на „Продължаваме промяната”. Ще се изразя метафорично: Предстои поредица от „Империята отвръща на удара“. Не е изключено последствие настоящите лидери да последват съдбата на юпитата от НДСВ.

 - Пандемията ни разделя физически и ни събира виртуално. Това ли е светът, в който ще живеем?

 - Това е само началото на глобалната дигитализация в световен мащаб. Светът е друг, светът се промени и светът ще стане виртуално пространство, а хората - холограми в така нареченото „далечно бъдеще“.

Астропрогноза за 2021: Идва последният изпит за човечеството, задават се опасни енергийни събитияВижте кои са най-критичните дни в годината според анализатора Красимир Куртев