Едно интервю за всички читатели на Trafficnews.bg  с езотеричния анализатор Красимир Куртев. Куртев е Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен писател, херменевтик и философ.

- В началото на 2020 година предрекохте катаклизмите, които идват с Голямата трансформация- те се оказаха далеч по мащабни и от най-големите ни страхове. За сметка на това посрещаме 2021 с нови страхове и несигурност, непознати на нашите поколения. Какво казват звездите по този въпрос?

- Нещо повече, в една от своите анализаторски публикации предвидих и точната дата - 13.03.2020 година, за експлозията на COVID-19 в България. Звездата Алгол си каза тежката дума и пандемията все повече и повече ескалира в края на 2020 година.

От 25 ноември 2020 г. Сатурн вече ще се настанила в квадрат с Уран, това е знак за началото на неочаквани икономически кризи, финансов срив, висока безработица водеща до бедност, трудности от всякакъв характер, социално недоволство и вълнения, и множества протести.

 От 26 декември 2020 г. е започнал съвпада на Марс с Уран. Очаква се пиковата мощ да стартира от 20 януари 2021 г. с крайна дата 13 февруари 2021 година. Паралелно с това събитие Уран, Юпитер и Сатурн преминаха в един квадрат, като в същото време Марс е прогресира. Уран остава в Телец през цялата 2021 година – това може да създаде спад в пазарната икономика или да предизвика голяма финансова криза. Конфликтите на Уран със Сатурн ще доведат до много проблеми. Също така ще бъде ретрограден два пъти през 2021 година - 1 януари – 14 януари 2021 и на 20 август – 31 декември.

 Това опасно енергийно събитие ще даде възможност втора вълна от коронавирусни инфекции, която може да бъде по-лоша от първата. Най-вероятно ще се стигне до ескалация на глобално социално-напрежение и нарастване на протестите от всякакъв характер. Прогресиращата прецесия на Марс и навлизането на Уран във Водолей ще се повтори през 13 април 2023 година.

 Предоставям на читателите месеците и датите през които се очакват бурни вълнения, катаклизми и хаотични промени в икономически, политически и болестотворен план:

Януари: 17 и 20;

Февруари: 13,17 и 21;

Март: 26;

Април: 15 и 23;

Май: 14 и 23;

Юни: 5, 14 и 22;

Юли: 13 и 29;

Август: 19;

Септември: 27;

Октомври: 8 и 11;

Ноември: 10;

Декември: 11 и 24;

 - Какво ни носи Ерата на Водолея и готови ли сме за нея?

- Пренареждането на планетите, които изобилстваха и изобилстват през тази година, дават ясен знак за официалното приключване на Ерата на Риби и активацията на Ерата на Водолей. Всъщност според древните персийски астролози Ерата на Водолей е навлязла още през 1969 година, а според съвременните астролози началото на новата Ера е започнало 1999 година.  

Според моите изчисления годината на новата Ера е активна от 2012 година на 25 ноември. Тази Ера бих могъл да я окачествя като Ерата на голямата Революция. В момента преживяваме поредната революция и този път революцията абсолютно започва от нас. Сиреч какви са нашите дела като факт, защото до днешна дата ни бе предоставена възможността да се грижим за себе си. Това обаче не се случи. Периодът 2021 - 2022 година е последният изпит за човечеството да влезе във вибрациите на вселенските закони.

Преминаваме към по-състрадателна фаза. Трябваше да осъзнаем, че благоденствието е в духовен план, а не в материален. Предстои и да получим нова информация, която  може да бъде извадена на бял свят. Когато осъзнаем, че нашият свят не е черно-бял, ние ще започнем да откриваме всички нюанси на сивото, които винаги са били там - Горе. Сатурн и Плутон ще бъдат във Водолей (това ще се случи през 2023 г.), и тогава ние ще се научим колективно, как да се грижим за себе си и как да се грижим и един за друг (това зависи от всички нашия избор на свободна воля, и планетите го подкрепят). На нас са известни шест раси, които са живели на Земята: Поларянска, Хиперборейска, Лемурийска, Атланска, Арийска, и сега навлиза Славянската раса, която изисква от нас много отговорност.

 - Кое е числото на идващата година и какво вещае то?

- Мнозина считат, че 2021 година е с вибрация на числото 5, ала бих ги разочаровал, защото настъпващата година е с вибрация на числото 3 - (2020 година е с вибрация на числото 9, което означава край на един период и началото на нов такъв). Разбира се, това е числото на светата троица, тоест от нас се изисква повече смиреност, осмисляне на нещата и примирение. Бих желал ясно да подчертая, че от 2018 година до 2025 година човечеството попада в библейските седем гладни години.

Ала както вече подчертах по-горе Ерата на Водолей предизвиква революции след революции. Вкратце повече духовност и по-малко насърчения към материалното. Принципът на Вселената за вземането и даването ще бъде крайъгълен камък от 2021 до 2023 година. В случай, че не го спазим Ерата на Водолей ще бъде като преддверието на Ада. Тоест трудно ще се адаптираме към новата Ера.

 - Вече информирахме читателите кои ще са ретроградните планети през следващата година, какви са вашите съвети за тези периоди?

- Меркурий ще премине в ретрограден режим три пъти през 2021 година. От 30 януари до 21 февруари ще се настани във Водолей. През този период ще настъпят недоразумения в политически, икономически и семеен план като цяло.

От 29 май до 22 юни пъргаво ще се настани в Близнаци. Това е предупреждение за допускането на грешки във всяко едно отношение и е препоръчително по възможност да се избягват  подписването на договори, закупуването на нови предмети и прокарване на нови закони, или проекти.

Периодът на ретрограден Меркурий, който стартира от 27 септември и ще приключи на 18 октомври във Везни, ще доведе до неблагоприятни резултати, срив на нервната система и най-вече способността на обществото трудно да реализира желанията си.

Ретроградната Венера ще изиграе голяма роля относно финансите, обаче инвестициите направени през тази ретроградна фаза биха могли да загубят своята стойност. Вкратце, в семеен и финансов план могат да се очакват значителни сътресения.

През този период се очертава „разпродажба“ на електората в една или друга партия. Политическите интриги най-вероятно ще започнат именно през ретроградна Венера.

Юпитер завърта своето движение на 20 юни 2021 година във Водолей и приключва на 18 октомври в Козирог.

Много е вероятно мероприятието “COVID-19“ отново да заеме връх. Тази прецесия на Юпитер най-вероятно ще засегне семейните двойки, които са в разгара на спорове и конфликти. Не е изключено това да се отрази в политически и икономически план, изразено в борбата за доминиране. Интересното при ретрограден Сатурн е, че започват да се изплащат кармичните дългове, затова трябва много внимателно да подходим в поведението си.

Периодът на ретрограден Уран ни позволява да анализираме нашите реакции при едно или друго събитие. Също така ни дава шанс да преосмислим и организираме потребностите си от промяна. Когато ретроградният транзит на Нептун се активира, повечето от нашите мечти и идеали ще започнат да се разграждат. Това ще ни принуди да се примирим с реалността. Когато Плутон навлиза в ретроград, е добре да се замислим как се справяме с отговорностите на поетите от нас ангажименти. Трябва да бъдем по-внимателни и смирени пред всяка неблагоприятна ситуация.

 - Природните или икономическите катаклизми ще имат превес през 2021?

-На този въпрос бих отговорил с две изречения: Предстоят изключително тежки природни бедствия и икономически трусове. Финансово светът ще влезе в ритъм едва след 2030 година.

 - Виждали се края на корона кризата?

- Предвид променящата се планетарна ситуация, предполага, че въздействието на COVID-19 ще започне да намалява през декември 2020 г. и през целия януари 2021 година. Това обаче не изключва, какви мерки ще предприемат тези, които контролират обществата световен мащаб. Колкото, дали ще има край COVID-19 бих могъл да кажа, че оттук насетне до трето поколение човечеството ще заживее с всички видове Корона вируси.

 - През март по закон в България трябва да се проведат редовни парламентарни избори. Какви са вашите прогнози? Да очакваме ли сериозни промени?

- Промените в политически план за България мога да ги окачествя като една от най-големите политически сделки. Ще има както купени гласове, така и разпродажба на електората по между партиите. В случай, че от началото на декември 2020 до края на февруари 2021 година обществото и властимащите овладеят своята емоционалност, изборите ще се проведат редовно по закон. Бих могъл да ви разкрия една тайна, на която ще станете свидетели - предстоят такива политически рокади, че и най-видните политически анализатори биха се изненадали. И за финал, нека всяка една партия да бъде наясно, че няма да получи това което очаква!

 - До какви промени ще доведе смяната на караула в Белия дом?

- Новият президент Джо Байдън ще се сблъска с много проблеми през 2021 г., започвайки с противопоставянето на хората от неговите вътрешни кръгове. Отношенията ще се изострят както във вътрешен, така и в световен аспект.

Докато преди време американската нация се е считала за обединена, то през 2021 година американското общество ще разделено на приятели или врагове. Също така, можем да очакваме сериозни конфликти между поколенията.

Слабата фигура на Байдън по астрологичната му карта ще засегне международните отношения и има вероятност да вкара страната си във война. До краят на август 2021г. се очертава „неочаквана“ тенденция за импийчмънт на новият американски президент.

Смяната на караула в Белия дом не вещае добро за страната ни, а напротив можем да се превърнем в мишена на Балканите.

Скрите послания на ретроградните планети през 2021! Какво да очакваме?Меркурий ще е ретрограден три пъти, в ретрограден Сатурн изплащаме кармични дългове