Много смях и философски размисли очакват зрителите, които ще гледат новата постановка на Мариус Куркински "Мъжът на жена ми" на 2 септември от 20 часа в лятно кино "Орфей". В спектакъла сериозните неща от живота са погледнати от смешната им страна. Това е разказ за оцеляването на една жена, изоставена още като дете.

Главната женска роля е поверена на Мария Сапунджиева, а в ролите на мъжете, които се борят за любовта й, се превъплъщават Кирил Ефремов и Ненчо Илчев. Именно те ще завържат интрига на сцената, пресъздавайки с много хумор и най-тежкия момент от битието си в творбата на един от най-големите хърватски драматурзи.

Според режисьора Мариус Куркински, пиесата не може да се нарече точно комедия, но постановката я превръща в такава, търсейки именно  странно-смешния ъгъл към нещата от живота. Комедия, в която персонажите живеят греховно и го съзнават. Достигат много прозрения, но не се променят. Още в самото заглавие има сигнал за интересно, атрактивно, но опасно съществуване. Възможно ли е жена ми да си има мъж? Защо се стига до такава "шантава" ситуация? Къде са причините? В политическия преход, в трудното оцеляване, в тайните на любовта? Или защото никой не иска да надникне в чуждата душа?!

Представлението ще се играе на 2 септември 2019 г. от 20:00 ч. в Лятно кино "Орфей".

Билети на билетна каса "МаскАрт" в Дома на културата "Борис Христов".