Изложба " Мишки в Капана" ще се проведе от 10 до 15 септември в творческия квартал Капана на ул. Куртевич 3. Откриването е на 10 септември в 20 часа. Ще бъдат представени мишлета със светещи рамки и други причудливи същества, изработени от полимерна глина, хартия и вълна, пише PlovdivTime.bg.

Авторката на изложбата Виолина Исакова е дипломиран художник-дизайнер в ЮЗУ "Неофит Рилски", но от 10 години работи и твори в Лондон. Има реализирани няколко собствени колекции артистични облекла, но голямата ѝ страст са театралните костюми и куклите за сцена. Има завършени курсове за изработка на сценичен костюм и сценични декори към University of Arts London. Работи като асистент по проекти, свързани с изработка на театрални костюми и кукли за фестивали и постановки.

От 13-15 септември изложбата ще бъде част от програмата на НощПловдив. 

На 13, 14 и 15 септември от 16 до 20 часа, желаещите могат да се включат и в творческа работилница за деца от 5 до 15 годишна възраст. Всяко дете ще има възможност да изработи кукла от чорап или кукла за пръст и да разгледа изложбата.

За изработка на куклите ще се използват рециклирани материали. Участниците, които донесат непотребна пластмасова бутилка или чорап ще имат възможност заедно с ръководителите на работилницата да превърнат предметите в нещо забавно и да им вдъхнат живот.