Седмицата на медицинското образование започна на територията на Медицински университет-Пловдив. Събитията в нея включват лекции от водещи специалисти в своята област, обучения за придобиване на практически умения. Седмицата на медицинското образование се организира от Асоциацията на студентите-медици.

Със старта на Медицинския симулационен тренировъчен център през последната година, в МУ-Пловдив се откриха нови възможности за обучение чрез симулатори.

Целта на събитието е да събере на едно място млади медици и професионалисти, доказали се в своята област, които да ги мотивират и да им покажат нови хоризонти.

Единственият по рода си медицински обучителен комплекс в България се намира в Медицински университет-Пловдив. Най-големият у нас Симулационен тренировъчен център разполага с модерни манекени – биотехнологични роботи, с които студентите могат да повишат своите практически умения. Завърши инсталирането на най-новите лапароскопски, артроскопски и ендоскопски симулатори за виртуална реалност. С това Симулационият център се превръща в единствения по рода си медицински обучителен комплекс в България.

Седмицата на медицинското образование ще бъде закрита в 16,30 часа на 27 април в Първа аудитория на Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив.