Децата на Пловдив също ще се радват на детски оперни представления през септември.  Събитията са част от фестивала Opera Open и ще се състоят на на сцена-кораб край новия фонтан на Бунарджика (акведукта с мечката). Госпожа Опера ще представи  четири представления от 5 до 8 септември. Обновеното място в подножието на тепето ще служи за естествен декор на музикалните приказки, които симпатичната дама ще разказва със солистите и хора на Опера Пловдив.

Програмата включва детския мюзикъл „Пиратите от Пензанс” на 5.09 от 18 часа, „Вълшебната флейта за деца” от Моцарт на 6.09 от 17.30 часа, мюзикълът „Червената Шапчица” на 7 септември (събота) от 17.30 часа и интерактивния джаз концерт за деца „Седемте Биг Бенд Самураи” в неделя на 8 септември от 17.30 часа. Билети за детските спектакли от 5 лева се продават на касата на Операта, а на място преди спектаклите цената ще е 6 лева. За най-верните почитатели на Госпожа Опера се предвидени и отстъпки. 

Програмата за деца на Опера Пловдив през септември включва и  премиера на мюзикъла "Книга за джунглата” на 11.09 в Дом на културата от 18 часа, а за най-малките е концертът „Академия за бебета на Госпожа Опера”, който е безплатен и ще се състои на 4 септември край Виенския павилион в Цар Симеоновата градина от 11 часа