Нов скандал с Културния календар на Пловдив избухна след неговото приемане, а поводът за него е един от спорните проекти за финансиране.

Анонсираното като Световно първенство по бийтбокс в Пловдив, което трябваше да получи 50 000 лева от бюджета, било нелегитимно. Парите за организатора Александър Митов бяха намалени на тази сесия на 30 000 лева за световния шампионат, а за другата му проява Street masters средствата му бяха отрязани от 40 000 на 16 000 лева.

В редакцията на TrafficNews.bg се обади Серхио Давила, който е представител на компания „Прима”. Той заяви, че  единствено неговата агенция притежава права в България за провеждането на национални състезания по бийтбокс и те са официалните представители на компанията организираща Световното първенство.  

Подобно предвидено в Пловдив нямало, а то щяло да се проведе в Германия през 2017-та година. Давила обясни,че той ще влезе в контакт с Община Пловдив,  за да им представи документацията за авторските права, които притежават и определи Митов като самозванец.

Митов пък контрира, че той има договор с въпросната немска компания за Световното първенство по бийтбокс. Промоутърът обаче заяви, че след като парите от Общината му били намалени, вероятността събитията му да се проведат под тепетата е нищожна.

Още новини четете ТУК

TrafficNewS.bg