За шеста поредна година катедрата по Медицинска биология към МУ – Пловдив ще проведе публична защита на реферати по актуални биомедицински проблеми. Вдъхновени от необятния свят на биологията, студенти-първокурсници ще покажат своята теоретична подготовка, креативност и оригиналност в презентирането. Целта на форума е да събере на едно място млади и амбициозни български и чуждестранни студенти, да насърчи интереса им, творческите умения и способността им да си сътрудничат.

Кандидатите са подбрани на конкурентен принцип след изготвяне на есе по избраната тема. В рамките на 5 минутна презентация, участниците ще представят факти, знания и лично мнение и ще имат възможност да повишат информираността на аудиторията.

През тази година презентациите ще бъдат по теми, предмет на обучението на бъдещите медици. Сред темите са „ГМО – заплаха или спасение”, „Регенеративна медицина – обречени ли сме на вечен живот?”, „Стволовите клетки – „Големите очаквания“, „Пренатална диагностика – превенция или началото на „Гатака“.

Събитието ще се състои на 11 май 2018 година от 16,30 часа в ІV аудитория на Аудиторен комплекс на МУ – Пловдив.

Катедрата по Медицинска биология кани студенти и ученици от елитни пловдивски гимназии да споделят емоциите и духа на празника с презентаторите и техните ментори.

За доброто настроение на всички присъстващи са предвидени много изненади, игри с публиката и награди за участниците.